Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

What the f*ck is er toch aan de hand met Beyond Good & Evil 2?

04/03/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als een videogame in het Guinness Book of Records staat, is dat vrijwel altijd cool voor de developer. De best verkochte game ooit, de grootste game ooit, de game met het hoogste productie budget ooit. Allemaal zaken waar je in een bepaalde vorm trots op kunt zijn. Maar titel ‘Game die het langst in ontwikkeling is’ wil niemand dragen. En toch zal Ubisoft Montpellier dit moeten doen. Zij zijn immers verantwoordelijk voor Beyond Good & Evil 2. Een spel dat na zestien jaar sleutelen nog steeds niet af is. En verre van dat zelfs. Toen deze week ook nog eens het bericht binnen kwam dat er een onderzoek van de Franse arbeidsinspectie loopt omdat er wel erg veel medewerkers met een burnout rondlopen, dan weet je dat er iets grondig mis gaat. Maar wat? JJ dook het web op en kwam met de volgende video.

Beyond Good & Evil 2 bevindt zich een zogenaamde ‘Developement Hell’

Wat is er aan de hand met het vervolg op de cult hit Beyond Good & Evil? Dat er een vervolg kwam, was al een wonder op zich. Ondanks buitengewoon lovende recensies werden er immers maar 500.000 exemplaren van het spel verkocht. En dan is het normaliter einde verhaal. Niet hier. Hoe kan dat? Waarom mocht de befaamde studio-baas Ancell met het vervolg aan de gang. En waarom werd er nooit ingegrepen toen de game maar niet afkwam? JJ dook de materie in en kwam met een hypothese.

Komt de game ooit nog wel uit?

Natuurlijk beantwoord hij ook de vraag of Beyond Good & Evil 2 ooit nog gaat uitkomen. Want dat Ubisoft bij hoog en laag beweert dat dit gaat gebeuren, zegt volgens hem niks. Er zijn altijd manieren om daar onder uit te komen. Aan de andere kant, 16 jaar sleutelen aan een spel en er dan niks mee doen, dat is een enorme bak geld in de zee donderstralen. En dat wil niemand. Wat gaat er gebeuren? Click op de Play button en je krijgt het antwoord.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch