Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Welke moderne first person shooter-franchise knalt het lekkerst weg?

02/11/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vrijdag aanstaande komt de nieuwe Call of Duty uit, Vanguard genaamd.  Op 19 november is het de beurt aan Battlefield 2042, een een dikke twee weken later aan Halo Infinite. Drie grote first person shooter franchises op de console waarbij de MP een immens belangrijke component is. Zo niet de meest belangrijke. En je weet, Pistoleros del Sofa als we zijn, dat we deze drie games kapot gaan spelen. Want we houden van knallen. Daarom leek het ons wel eens leuk om drie shooter fans achter de desk te laten plaatsnemen, en hen te vragen welke moderne fps-franchise nu het lekkerst weg knalt en waarom. Ze konden daarbij kiezen uit Call of Duty, Battlefield, Metro, Crysis, Halo, Medal of Honor en Rainbow Six. De oudjes Doom, Quake en Unreal lieten we een beetje buiten beschouwing omdat die toch echt een ander type FPS-gameplay en wapens bezaten dan de moderne FPS.

Deze discussie draait puur om het knallen

Let op. Deze discussie draait niet om wie de beste game had? Of wat de beste fps franchise is. Dat spelen immers ook balans, verhaal, de opzet en uitwerking van de diverse modes, geluid en graphics een rol. Dit draait puur om het knallen. Op de console dus en NIET op de PC. Oftewel, bij welke franchise heb je het idee dat het virtuele wapen het lekkerst in de hand ligt. waar maak je het makkelijkste en kill in en in welke game voelt het knallen ook echt als knallen. Niet als een natte scheet.

Elke first person shooter biedt net een ander gevoel als je de trekker overhaalt

De zaken waarop je dan let zijn de sensitivity, hoe je over je wapen kijkt, de kick back van de rumble als je knalt (als die er al is), de aim assist. En dat gegeven zet je af tegen je eigen smaak. Want de een wil met zijn scope kunnen zwiepen terwijl de ander juist liever een meer trage beweging ziet. En wie weet is er wel één franchise die gewoon het meest optimaal instelbaar is. Boris, Koos en Skate gingen met elkaar de discussie aan. Komt er een duidelijk winnaar uit of hebben ze allemaal echt een andere smaak? En wat is volgens jou de lekkerst knallende fps?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch