Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Welke games waren het meest succesvol tijdens de afgelopen ‘E3’?

14/06/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

De afgelopen dagen zijn er tijdens de ‘E3’ periode honderden games voorbijgekomen. Te veel bijna om bij te houden. Een duidelijker statement dat veel developers nog steeds de presentaties in de juni-maand als een ideaal vehicle zien om hun titels onder de aandacht te brengen, ga je niet krijgen. Maar jouw spel in een presentatie krijgen is één, veel kijkers naar je trailers trekken is twee. Dat heb je niet helemaal zelf in de hand. Ja, de aanwezigheid in een grote show zal zeker helpen. Hoe meer mensen daar kijken, des te groter de kans dat ze jouw trailer op jouw kanaal nog een keer willen zien. Daarnaast moet de trailer en de game in kwestie goed zijn. Want alleen dan gaat het vuurtje rond het spel via de befaamde mond-op-mond-reclame rond. JJ zocht uit welke games het best scoorde de afgelopen dagen. Was dat Avowed, Call of Duty Black Ops 6, Dragon Age The Veilguard, Lego Horizon Adventures of toch Harry Potter: Quidditch Champions?

Wie scoort beter tijdens de E3: Avowed, Call of Duty: Black Ops 6 of Dragon Age: The Veilguard?  

In plaats van het onderbuikgevoel aan te wenden, heeft JJ getracht het succes van de games te baseren op stone cold cijfertjes & stats. Bijvoorbeeld het aantal views op het officiële YouTube kanaal van de uitgever van een game. Wat ook goed te meten valt, is het aantal wishlists voor een game op Steam. Hoe meer mensen immers de game in de gaten houden, des te beter die dus gevallen is.

De ‘Flare Score’ van een game

En dan is daar nog een derde richtlijn. Het betreft de Flare Score van Fancensus. Die bekijkt allerlei maatstaven om te bepalen of een spel goed, middelmatig of slecht heeft gescoord tijdens de E3-periode. Maatstaven zijn onder andere het bereik van ongeveer 3.000 aanbevolen websites, de verdeling tussen artikelen die headliner zijn en artikelen die enkel de titel vermelden en de aanwezigheid van artikelen op de voorpagina van een website. Wat is de uitslag van JJ’s werkstukje? Welke game mag zich de winnaar van de afgelopen E3 noemen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch