Menu Premium
Loading...

De top 3 beste verhalende videogames ooit gemaakt

28/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Al sinds het begin der tijden vertelt de mens verhalen. Of het nou via de mond is, via tekst in een boek, via beeld in een film, via het oor door middel van muziek, of via een interactieve ervaring in een game, verhalen vind je overal. Maar of iedere verhaal ook daadwerkelijk goed is, daar valt over te discussiƫren. En omdat het lijkt dat verhalende games steeds minder vaak gemaakt worden, besteden we er vandaag eens extra aandacht aan. In de vorm van een video over de beste verhalende videogames ooit gemaakt. En zoals dat altijd gaat bij Gamekings hebben we geen unaniem oordeel, maar geeft elke presentator zijn top 3.

Een ingewikkeld proces

Het vertellen van een verhaal is niet altijd even makkelijk. Zo zijn er binnen de gaming industrie genoeg (of misschien wel steeds meer) games die niet eens een poging wagen om een verhaal te vertellen. And who blames them? Want verhalen verzinnen en deze vervolgens goed uitwerken, is een ingewikkeld proces. Toch zijn er genoeg games die het voor elkaar hebben weten te krijgen om aangrijpende verhalen te vertellen. En natuurlijk heeft iedereen op de redactie zijn favorieten.

De emoties komen los bij goede verhalende videogames

Een verhaal dient er voor om bij jou als gamer, kijker, lezer of luisteraar, emoties los te krijgen. Spanning zal gevoeld worden, tranen zullen vloeien, mensen zullen brullen van het lachen, of je zal jezelf de meest moedige persoon op de wereld voelen. Althans, dat is als het verhaal dat wordt verteld ook daadwerkelijk een goed verhaal is. Door de geschiedenis heen hebben we bij het gamen veel buitengewoon matige verhalen voor de kiezen gehad. maar gelukkig ook een aantal hele slimme, ingewikkelde en goeie verhalen. Hoogste tijd om in een tijd waarin we worden dood gegooid met service games en battle royale, we de spellen met een sterk verhaal even extra in de spotlight zetten. Oftewel, de presentatoren van Gamekings redactie kiezen hun persoonlijke top 3. Zouden ze vaak op dezelfde games gaan uitkomen? Zit er een vreemde eend in de bijt? Je ziet het in deze video.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch