Menu Premium
Loading...

Wat waren gevolgen lockdown voor ons game-gedrag, uitslag enquête

15/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Inmiddels zitten we in ons koude kikkerlandje al ruim anderhalf jaar met de lockdown (verdeeld over twee periodes). De gevolgen daarvan zijn voor iedereen uiteraard verschillend, maar hebben altijd een impact. Een aantal maanden geleden kwam het nieuws naar boven dat de game-industrie wel eens van kon gaan profiteren van de lockdown. Want thuis zitten zorgt voor meer gamen. Toch? Als dat zo is, dan moet er wat veranderd zijn in ons game-gedrag. Dat vraagstuk wilden we als redactie samen met oud stagiaire Lars (het is onderdeel van zijn school onderzoek) wel eens nader bestuderen. Daarom riepen we een gaming enquête in het leven zodat we het gamegedrag van de community konden bekijken. En jawel dames en heren, de resultaten zijn inmiddels binnen. Skate en JJ bespreken de cijfers uitgebreid. En natuurlijk gaan ze ook in op het eigen game-gedrag tijdens de lockdown.

Niet alleen de community

Deze enquête hebben we uiteraard uitgebreid gepost op onze website. Dit om zoveel mogelijk respondenten te fixen en volop cijfers te verzamelen. Maar Gamekings is Gamekings niet als we ook niet kritisch naar onszelf durven te kijken. Skate en JJ gaan in deze video ook uitgebreid met elkaar in gesprek om hun eigen bevindingen met elkaar te delen. Het spelen van oude games is bijv. iets wat JJ veel heeft gedaan. Maar ja, op een gegeven moment speel je alles ook gewoon uit. Iets als Game Pass heeft voor hem daarin een uitwerking geboden, maar ook daar vond hij niet alles even interessant. Skate geeft vooral aan zijn technofeestjes inmiddels wel te missen. En om eerlijk te zijn: wij voelen met hem mee.

Uitslag enquête toont significante verschillen tijdens lockdown

Als we alleen al de cijfers van voor- en tijdens de lockdown met elkaar vergelijken, zien we op behoorlijke verschillen. Wat die verschillen betekenen en inhouden gaan we nog niet aan je verklappen, maar wat we al wel kunnen zeggen is dat er duidelijk iets is verschoven bij de mensen die gamen. De mensen die niét gamen, zijn zo goed als gelijk gebleven, wat op zichzelf natuurlijk niet per se gek is. Wil je meer weten over de cijfers of wat Skate en JJ al gamend hebben gedaan tijdens de lockdown? Check dan snel de video over de gaming tijdens de lockdown enquête

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch