Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: Wat Miyamoto een levende legende maakt

Google Plus Emiel Kampen
Google Plus Steven Saunders
11/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als trouwe Gamekings-kijkers hebben jullie uiteraard vorige week Woensdag Gehaktdag gecheckt. Als dat niet het geval was, check hier de meest recente aflevering van Gamekings.tv’s nieuwste rubriek. Hier heeft JJ aangegeven dat we bij Gamekings vanaf heden voornemens zijn de community meer te betrekken bij het bepalen van de richting van de content. Zo konden jullie kiezen tussen een drietal diepgaande items, over uiteenlopende onderwerpen. Een van deze opties betrof het item wat nu hierboven staat. Steven en Emiel gaan de magie van Shigeru Miyamoto onder de loep nemen. Wat maakt deze man zo groot? Laat je horen in de comments onder Premium: Wat Miyamoto een levende legende maakt!

Wat maakt Shigeru Miyamoto zo groot?

Voor degene die de afgelopen 100 jaar onder een steen hebben gelegen: Shigeru Miyamoto is de grote man van Nintendo. Het alom geliefde bedrijf vaart al decennia op de koers die hij, samen met andere gezaghebbers binnen Nintendo, uitstippelt. Zodoende heeft de Japanner zijn sporen verdient en geldt hij als een fenomeen binnen de gamesindustrie. Steven en Emiel lopen al een tijdje mee in diezelfde industrie. Ook zij hebben veel bewondering voor Miyamoto. In dit item blikken de heren terug op de gigantische staat van dienst van de Nintendo-man. Op deze manier ontstaat er een goed beeld van waar de massale aanbidding van mensen richting Nindendo’s ‘leider’ vandaan komt.

Zijn jullie, net als Steven en Emiel, ook fan van Miyamoto? Zo ja, wat heeft de beste man gedaan om je hart te veroveren? Is het puur de liefde voor de Nintendo-franchises, of zit het dieper? En zijn er wellicht ook mensen die niet persé een groot Nintendo-fan zijn, maar wel Shigeru Miyamoto zien als een voorbeeld voor andere big guys in de gamesindustrie? Laat je horen in de comments onder Premium: Wat Miyamoto een levende legende maakt!

Loading...
 • mima kake

  ‘Miyamoto’ is voor video games wat ‘Walt Disney’ was voor animatie, is mijn nederig mening. 😉

 • Soprano

  Voor hetzelfde geld had Miyamoto de nieuwste handheld in z’n broekzak en had Boris een primeurtje te pakken.. Je weet het niet.

 • Ramon Zwiggelaar

  Miyamoto heeft dat waterding niet bedacht in Sunshine volgens mij.. Geloof dat dat Yoshiaki Koizumi was

 • Raikkonen1994

  Het is tevens goed om te weten dat er ook nieuwe developers zich aandienen (of in ieder geval in de spotlight mogen staan) bij Nintendo. Yoshiaki Koizumi heeft aan elke 3D Mario game zijn steentje bijgedragen en is nu de grote man achter de Switch en Odyssey. Die heeft nu de verfrissende en innovatieve ideeën die Miyamoto vroeger had.

 • Steez977

  Pikmiiiiiinnnn

 • roeland

  Leuk idee voor een item dit! Paar ideetjes voor de toekomst: Hideki Kamiya (devil may cry, bayonetta, okami, viewtiful joe), Shinji Mikami (resident evil 4, vanquish), Michel Ancel (rayman, beyond good and evil)

 • Beetje rommelig item

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord