Menu Premium
Loading...

Woensdag Gehaktdag over Phil Spencer & Xbox One X Enhanced Games

Google Plus Jan Johan Belderok
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
08/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bam! Halverwege Woensdag is na één editie omgedoopt tot Woensdag Gehaktdag! De rubriek krijgt een paar subtiele veranderingen, welken JJ in dit item toelicht. Naast JJ is ditmaal Koos aangeschoven. Hij is zojuist teruggekeerd uit Zweden, waar hij samen met Jelle twee volle dagen aan de slag mocht met Star Wars: Battlefront II. Slapen heeft Koos dan ook niet veel gedaan, waardoor hij woensdagochtend met kleine oogjes op de redactie aankwam. Zijn vermoeidheid weerhoudt hem er echter niet van fris aan de aftrap van dit item te verschijnen. Benieuwd wat hij en JJ allemaal gaan bespreken? Check nu deze Woensdag Gehaktdag met Phil Spencer en Enhanced games!

Phil Spencer wil meer first party-titels op de XBOX One

Deze eerste editie van Woensdag Gehaktdag begint met een nieuwtje over Microsoft. Phil Spencer heeft onlangs namelijk te kennen gegeven meer first party-games voor de XBOX One (X) te willen uitbrengen. Zodoende zijn de mensen bij Microsoft op zoek naar nieuwe ontwikkelstudio’s. JJ en Koos gaan bespreken of ze dit wel geloofwaardig vinden. Vroeger haalde het bedrijf immers zijn neus op voor het idee van een breed arsenaal aan first party ontwikkelstudio’s. Verder heeft Spencer zich uitgelaten over het lanceren van een streamingdienst, welke waarschijnlijk vergelijkbaar zal zijn met Sony’s PlayStation Now. Hiernaast gaan de heren in op de vele video’s waarin de grafische kracht van de PS4 Pro en XBOX One X wordt vergeleken. JJ en Koos vragen zich af of deze vergelijkingen wel zin hebben.

Breng hier je stem uit en bepaal mee wat er volgende week op Gamekings.tv online komt!

De heren sluiten af met een opsomming van hetgeen zij in deze drukke weken spelen. Checken jullie de vele vergelijkingsvideo’s van de XBOX One X vs. de PS4 Pro? Laat je horen in de comments onder deze Woensdag Gehaktdag over Phil Spencer en Enhanced Games!

Loading...
 • Emiel van Daele

  Als XBOX-fanboy smul ik van de vergelijkingsvideo’s.
  Vergeef het mij maar; ik heb jarenlang moeten horen hoe inferieur de XboxOne was.
  900 geupscaled naar 1080 was schijnbaar zichtbaar veel slechter dan 1080 native.
  Grappig hoe men nu een stuk genuanceerder kijkt naar dergelijke filmpjes…

  • Kid MMXV

   De prijs van de PS4 was goedkoper en je kreeg krachtiger console. Nu is de XOX duurder dan de PRO.

   https://www.youtube.com/watch?v=MjJzibFTaqA
   PS4/XO met deze kabel vs PRO/XOX, benieuwd wie scherper beeld produceert. Gaat vooral om aanwezigheid van goede AA ingames, dan merk je het verschil goed. Helaas is YouTube geen goede bron om deze content te bekijken. Door compressie en bitsnelheid verlies je scherpte en kwaliteit.
   720 of 900p kan heel mooi zijn (zie Switch) zolang het maar scherp wordt gepresenteerd.

  • Dat is het ook, 1080p of lager is duidelijk te zien op grote TV schermen. Battlefield 4 draaide bijvoorbeeld in 720p op Xbox One en 900p op PS4. Dat verschil is immens. Het verschil tussen native 4K of via checkerboarding is naar mijn mening zo subtiel op TV schermen dat het bijna niet waarneembaar is. Alleen wanneer je 30cm van een 4K monitor af zit of anderhalve meter van een >55 inch TV. Ik hoop dat men zich niet blind staart op de marketing gimmick die 4K heet, maar dat men zich meer focust op FPS en een hogere graphical fidelity op 1080p.

   Maar serieus, ik check die video’s ook dus ik begrijp niet goed hoe je er zo van kan smullen. Ik zie zo goed als geen verschil. Alleen wanneer men pauzeert en extreem inzoomt (geen real-life situatie) is het soms waarneembaar.

   That’s just my 2 cents.

   • Kapiteinkoek

    We hebben het nu alleen over de resolutie, maar is het ook niet zo dat de graphics (textures etc) ook omhoog gaan voor de X? (bij nieuwe games dan)

    • Emiel van Daele

     Yup

     • JJ

      Het laat maar weer eens zien hoe belangrijk imago en preceptie zijn. Ik weet het, mijn stokpaardjes, maar ik denk dat de terraflops niks uitmaken voor meeste gamers. Coolheid, de games, wat je vrienden spelen, de taal die het bedrijf spreekt, de uitstraling, dat alles is veel belangrijker. En MS is daar ronduit slecht in. Zij willen met eerlijke prestaties de strijd aangaan. Wat ik enorm waardeer, maar in deze maatschappij is dst njet de road to victory. Weet hoe je wreed Sony zou zijn met de Power van Xbox One, hun games, Xbox live eb hun PR.

     • Andre Vd Werf

      Terraflops zegt 95% van de mainstream gamer niks… De Wii was de meest inferieure console op de markt (Net iets sterker dan de gamecube…) en was het grootste succes wat Nintendo ooit heeft gehad. Mensen willen inderdaad verbonden zijn aan iets. Ergens idolaat van zijn. Helden neerzetten doet Nintendo als de beste. Playstation doet het iets anders met Kratos -> Nathan drake -> Elly Last of us 2.

      Ik wil niet weer flauw zijn en de Xbox discussie aanhalen maar welke iconen of fans kunnen zich vastklampen aan de helden uit het Microsoft kamp? Dit is een serieuze vraag en geen startsignaal voor oorlog..

    • Ja, maar ook bij de PS4 Pro. Daarom is het verschil bijna niet waarneembaar. Ik denk dat we alléén de ware kracht van One X gaan zien bij exclusieve titels die van de ground up zijn gemaakt met One X in gedachten.

     • XanaviR34

      Ik zie heel duidelijk het verschil van 1080 naar 2160. Dus ik weet niet wat ik met dat advies van jou aan moet.

   • Emiel van Daele

    Ik doel ook niet op random youtube filmpjes. Ik smul van de DF videos die echt met achtergrond informatie keer op keer bewijzen dat de XboxOneX veruit de beste console is voor multiplatform games.

    Iedereen heeft recht op zijn eigen mening maar je snapt toch wel een beetje dat het voor Xbox fans leuk is om eens aan de andere kant van de discussie te staan. Voorheen waren wij de gamers die altijd maar moesten aanhoren hoe slecht onze console maar niet was.

    Ik vind het oprecht opvallend dat er toen nagenoeg geen bijval of nuance werd aangebracht vanuit de media. Sterker nog men ging aan de haal met alle NeoGaf topics. Nu trekt PS aan het korte eind en zijn het opeens PR praatjes van Xbox die we maar snel moeten vergeten.

    Ik realiseer me dat dit overkomt als de zure Xbox fan die zijn gram haalt maar de rol van de media is echt opvallend geweest deze generaties. Ik voorspel dat hier later nog wel eens studies aan gewijd zullen worden. Voor de verduidelijking; in zijn algemeenheid. Ik vind dat GK het nog netjes doet, de een meer dan de andere maar overall ?

    • aReFeS

     Xbox only gamers en hun minderwaardigheidsgevoel……..
     Koop gewoon alle consoles en je voelt je veel beter. Je behoudt je voorkeur, maar je hoeft dan in ieder geval niet meer zo zielig te doen. En het grote voordeel, je ziet niet meer achter elke boom een vijand voor jouw Xbox.

    • Harry

     Er zijn op dit moment 4 DF filmpjes waarin actueel gepatchte X1X games getest worden.
     – Één daarvan vraagt zich af wat er mis is met de Titanfall patch ( De Pro heeft daar een hogere resolutie en de betere framerate).
     – De FIFA patch er voor zorgt dat je de meeste grassprietjes ziet en verder niets.
     – Bij Sonic heb je sommige stages met hogere resolutie maar de X1X heeft screen tearing die de PS4/PS4 pro (altijd in 1080p) niet hebben. Verbazing wekkend is dat de standaard X-Box op 720p draait
     – Diablo, de X1X heeft overal de hoogste resulotie behalve in 1 kamertje in de game waar je terugvalt naar 1080p

     Natuurlijk het is nog vroeg dag en de patches kunnen nog verbeteren maar het lijkt er op dat even een 4K patch maken toch wat meer behelst dan destijds bij de eerste feature filmpjes verteld werd (waarschuwde ik toen nog voor remember?)

     Ik mis in de huidige vergelijkingen 1080p 60 fps modes. Ik offer graag image kwaliteit voor pure stottervrije gameplay, desnoods beneden de 1080p, anti aliasing be damned. Misschien focus ik me te veel op het negatieve maar ik hoor nog steeds geen juichend triomf verhaal voor de X1X. Wellicht omdat ik nog niet 4K HDR game maar wie in dit forum is daar al wel helemaal klaar voor?

     • Emiel van Daele

      Dat gaat snel vermoed ik. 80% van alle verkochte TV dit najaar zullen 4K tvs zijn. Ik ben er iig heel erg blij mee. Het ziet er serieus prachtig uit en loopt als een treintje

    • Dwight

     PS trekt totaal niet aan het kortste eind, waarom zouden ze? verkopen gaan gewoon nog door, de console van de Xbox One is vooralsnog gewoon een gigantische uitgaven, 500 euro.. en ja dan heb je de beste console qua hardware die er is, maar geven casual gamers dat daar aan uit? (belangrijkste groep gamers)
     Antwoord zal daarop nee zijn, Playstation heeft deze generatie gewonnen met een giga voorsprong waar je u tegen zegt.

     Het is goed dat MS zo een console heeft uitgebracht, want daarmee zet je de lat hoger voor concurrenten, echter zoals ook in de video is gezegd gaat het nu om de games.

     Punt is nu dat Microsoft games gaat uitbrengen, echte toppers en dan niet GEARS 400 of Halo 600 want dat is klaar, dat is dood en begraven, bijna niemand geeft meer een fuck daarom.

     PS zit nog altijd lekker achterover en ziet ook deze holiday nog wel behoorlijk wat binnen komen qua sales… die hoeven helemaal niets.
     De PRO is uitgekomen, en zij gaan gewoon in ontwikkeling met de PS5 in 2019.

     Je hebt al een aantal keer NEOGAF topics aangehaald, maar het is maar goed dat die er zijn, want MS moet eens een keer wakker worden en een keer games gaan ontwikkelen, stel je voor dat je alleen maar ja knikkers heb.

     • Emiel van Daele

      ik doel op het hardware aspect.
      Begin deze generatie was de XboxOneX de onderliggende console qua specs.
      Nu trekt PS4 aan het kortste eind.

      Ik snap je punt over de line-up. Hoewel je echt onderschat hoe groot Gears en Halo altijd nog zijn. Maar er moet meer omheen komen.

     • Dwight

      Het ging er meer om dat beide consoles tegelijkertijd gelaunched waren en ja dan is het vreemd dat een console onwijs moeite heeft om 1080 p en 30 fps te halen, al (heeft de PS daar ook wel probleempjes mee gehad) Het zou ook raar zijn als Microsoft een console had uitgebracht als deze niet aanzienlijk sterker was dan de concurrent, zou eigenlijk meer een schande zijn, maar goed als de Xbox fans dit vanaf de zijlijn willen roepen dat zij de beste stukje hardware hebben is dat prima (nogmaals niet zo gek na zo lang) en volgend jaar (bijv) is dat dan weer PS5, big deal.

      Je ziet het ook aan de bedragen van halo 5 en Gears, die hebben beide gewoon niet geweldig verkocht en ook niet als systemsellers (dit terwijl ze dat vroeger wel waren) beide games waren ook erg snel in de aanbieding (volgens mij Gears al na 1,5 maand voor 25 euro).. het zijn titels die hun fame hebben gehad, en met iedere deel zal die fame gewoon afbrokkelen helaas.
      Want ook ik heb er van genoten hoor, alleen zoals ik zei laat die franchise gaan, die is dood, kapot, stuk.. tijd voor iets nieuws.

  • Dat is toch echt vergelijken op mierenneukerijniveau.. vind dat PC / XBOXONEX / PS4PRO er (nu nog) letterlijk 100% hetzelfde eruit zien, waste of time xD

  • Greenekitten

   Ach, terwijl jij van vergelijkingsvideo’s smult zullen Playstation-fanboys van hun exclusieve games smullen. Dus ik denk dat ze je het wel zullen vergeven. :^)

   • Emiel van Daele

    Ohja, Xbox heeft geen games, vergeet ik steeds! NeoGaf is niet meer wat het is geweest. Daar kreeg je vroeger nog wekelijkse reminders van.

    • Harry

     Moet je voor naar Resetera

  • KatchPhraze

   Ik speel liever een game die leuk is.

 • VapoChill

  Woensdag Hakdag

 • feyenoord1908koen

  het gaat echt nog jaren duren voor we helemaal over gaan op streaming. veel mensen vergeten dat wij in nederland een van de betere zijn als het gaat om volledige dekking van internet. in amerika gaat het nog jaren duren voordat iedereen een beetje een redelijke verbinding heeft om games mee te streamen. ik denk zelf ook niet dat het heel snel zal veranderen ook omdat sommige games zo gericht zijn op actie reactie dat je qua input lag het gewoon niet goed zal kunnen spelen als het gestreamed word.

  iets om zeker naar uit te kijken maar niet iets om op korte termijn te verwachten.

  • Ranesh Vai

   Je wil sowieso niet afhankelijk zijn van een internetverbinding voor gebruik waar het in essentie niet voor nodig hoeft te zijn. Stel je wil een keer ergens gamen waar je geen connectie hebt (bungalowpark oid, ik noem maar wat)? Of dat je effe problemen hebt met je internet? Gaming moet nooit overgaan op streaming.

  • Andre Vd Werf

   Ik moet de comments eerst maar eens lezen na het zien van het filmpje… Ook jij haalt streaming hier al aan, inclusief Amerika ^^ Ik verwacht zelf ook dat er nog wel 5 tot 10 jaar over heen gaat.

 • Ceesiebo

  Koos, de Xbox one had echt niet veel exclusives bij launch. Dat was qua kwaliteit met de PS4 vergelijkbaar. Bovendien waren een aantal titels van externe softwarehuizen en nauwelijks van first party studio’s. Het is maar net welke exclusives je aanstaan. De PS4 had Bloodborne en was daarom voor mij een must. Dat zal voor iemand anders weer anders zijn.

  Ik heb nu een 4K TV en ik twijfel enorm. De PS4 Pro is gewoon niet goed genoeg. Daar heeft Sony de plank misgeslagen. De XBox One X is wat dat betreft beter. Maar ja, kan ik dan niet beter een Game PC kopen? Helaas zijn die weer zo duur. In ieder geval, als Xbox niet goede exclusives gaat maken, dan zou ik liever een PC kopen met Steam Big Picture mode. Dan valt het nut van de console weg.

  • Emiel van Daele

   PCWorld (mega pc focust) geeft aan dat je absoluut geen game pc van vergelijkbare kwaliteit als de XboxOneX kan bouwen voor €499. Ontzettend tof dat zelfs zij dat gewoon hardop stellen. Maar ik kan niet in jouw portemonnee kijken. Als je wat geld overhebt is een dikke game pc (maar dan ook echt dik!) natuurlijk ultiem! Hoewel er maar weinig pc gamers een HDR monitor hebben. HDR vind ik zelf belangrijker dan 4K

   Ik deel je mening op het games gebied. Het kan beter! Maar het ook niet zo slecht als dat sommigen willen doen geloven hoor.

   Maal vooral je eigen afweging.

   • HDR > 4K inderdaad.

   • Ceesiebo

    De prijs van de PC is inderdaad het probleem. Een Nvidia 1080ti kost al 800 euro. De Xbox One X lijkt in dat perspectief een ongelofelijke deal.

    • Andre Vd Werf

     Qua Hardware haal je natuurlijk echt een goed apparaat in de huis. Mochten de games je aanstaan dan kun je daar zeker voor gaan. Volledige native 4K 60 fps verwacht ik pas op de ps5 en vervolg op xbox one x.

    • BassieB

     Lol waarom ook direct een 1080ti?

     • Ceesiebo

      Simpel, een 1080ti is een voorwaarde om native 4K op de PC te gamen. Dat lukt niet met een 1070 of lager.

     • BassieB

      Waarom native 4k?

     • Ceesiebo

      Omdat ik een 4K TV heb gekocht. Zou leuk zijn als daar native 4K games op getoond werden. Anders had ik net zo goed weer een full HD TV kunnen kopen. Maar goed, het is waarschijnlijk op 3 meter afstand op de bank niet eens te zien.

     • BassieB

      Dat doet die one x ook nie native. Dynamic 4k, dus enkel 4k als je naar de grond kijkt.

  • Greenekitten

   Bloodborne kwam anderhalf jaar na de launch van de PS4 uit, dat kun je toch niet een launch titel noemen?

   De launchgames van de PS4 waren Knack en Killzone Shadowfall, volgens mij kun je het wat dat betreft niet veel bedroevender hebben. Xbox was met Ryse niet veel beter maar dankzij een Killer Instinct, Forza en Dead Rising hadden ze toch wel meer titels bij launch. Helemaal als we de Nederlandse launchdate zouden aanhouden.

   • Ceesiebo

    Bloodborne was inderdaad geen launch titel wel aangekondigd en aangezien ik een fan ben van From Software…. Maar wat ik al zei: allebei de exclusive launch titels stelden weinig voor. Je geeft het zelf al aan, je noemt 3 titels waarvan alleen Forza een goede launch titel was. Dat noem ik niet ‘veel meer’ exclusives, zeker als je kijkt naar de kwaliteit. Dat is overigens altijd zo, ook bij de vorige generatie was het matig bij beide consoles.

 • LEKKERR! Jammer dat ik vandaag aan mijn fastenweek begonnen ben :3
  Nejj serieuz, chille naam hehe !

 • Paulus__NL

  Streaming games…. en dan zeker net zo’n goede servers krijgen als de games vandaag de dag met hun releases etc. Neuh dank je dat skip ik.

  • Andre Vd Werf

   In sommige landen zal dit misschien enigzins nog werken maar ik ken genoeg verhalen van Amerikanen waarbij het internet een drama is vanwege de afstanden. Dit gaat nog jaren duren voordat dit goed wordt geimplementeerd. In de tussentijd verwacht ik gewoon nog een PS5 en een Xbox 2 of 720 of Scorpion of Infinity of hoe ze het nu maar weer gaan noemen.

 • Jamie

  De Kwestie

  • JJ

   Poll invullen.

   • JJ, kun jij er is voor zorgen dat de linkjes die jullie gebruiken in het item (beschrijving) voortaan een hyperlinks wordt gebruikt, iedere keer word je direct doorverwezen en is het video item weg…. zeer irritant.

    • JJ

     Ga ik checken!

 • Rick James

  De Kwestie

  • JJ

   Poll in vullen

   • Rick James

    Ik zag het even niet. Heb de poll ingevuld. bedankt jj

 • Henkjan Greeters

  Wat betreft de prijs van games denk ik niet dat ze een kostprijsplus methode hanteren. Kortom wat een game gekost heeft is niet de doorslaggevende factor om om een game een specifieke prijs te maken. Tevens wordt er volgens mij steeds meer winst gemaakt op games en niet minder — wat veel mensen tegenwoordig beweren. Ook de ontwikkel kosten zijn over de laatste paar jaar heen niet veel veranderd. De fysieke kosten zijn echter ook een punt, en deze kosten zijn juist lager. Er wordt minder fysiek spul verkocht, wat zich verplaatst naar digitale verkopen — wat voor uitgevers goedkoper is.

  De kosten van ontwikkeling gaan niet omhoog en de rest van de kosten gaan juist omlaag. Dus waarom zou de prijs moeten veranderen(hiermee wordt door de meeste impliciet “de prijzen moeten omhoog” bedoeld? De enige manier hoe de prijs zou moeten veranderen, is dat deze omlaag moet — met name als ze na de aanschaf van een game nog klauwen vol geld verdienen door je lootboxes en dlc aan te smeren. Per game maken ze tegenwoordig thans velen malen meer winst dan dat ze vroeger deden.

  Toevallig heb ik hier een week of zo geleden nog een aardige video over gezien:
  https://www.youtube.com/watch?v=0qq6HcKj59Q

  Uiteraard valt er over specifieke niches te discussiëren, ik snap echter niet waarom deze niet uit de kosten zouden kunnen komen, tenzij ze simpelweg te weinig verkopen.
  ———————————————————————

  Wat betreft de lengte van een game denk ik dat hoe zwaar je dit weegt, erg afhankelijk is van je situatie. Heb je geld voor 1 game per jaar. Dan ga je idd op zoek naar een game waar je flink lang mee vooruit kan. Is geld geen probleem, dan ga je eerder op zoek naar een intensere en diepe ervaring.

  Voor de rest van ons stervelingen die daar ergens tussenin vallen, wordt het dus afwegen. Liever een hele intense mooie ervaring van 10u, of een leuke ervaring voor 50u?
  De lengte van een game heeft dus wel zeker waarde. Die waarde is echter, net als of je een game leuk vindt, subjectief.

 • HalverwegedeWeekWoensdag

 • borredoes

  For the record, ik heb voor de kwestie gestemd, maar ik vind in dit geval beide items heel tof. Het is alleen al een tijdje geleden dat er een kwestietje online is gekomen geloof ik.

 • VapoChill

  Starwars Battlefront 2 EA Access trials is nu beschikbaar voor PC en XBox, heeft ook X support.

 • DavyDamage

  Misschien heb ik het gemist maar word de kwestie of ken je deze nog ook premium?

  • JJ

   Ja

   • Jechta Yunalea

    Dus er blijft helemaal niks meer over als non-premium lid? Doe dan ook gelijk Brievenmaandag en Einde van de week vrijdag premium als je al je kijkers toch pushed.
    Iets met je community kwijtraken heet zo iets. Ik vind het zeer spijtig dat jullie bijna alle content betalend maken. Misschien Boris toch maar zijn 4K scherm inleveren als het zo slecht gaat.
    Zelf kijk ik sinds de box en dit is gewoonlijk te pijnlijk om te zien dat jullie bijna geforceerd jonge mensen laten betalen om content te zien.
    Als het idee is om Gamekings te steunen doe dan een donatie of maak nieuwe content alleen voor premium leden die jullie willen steunen of stop met tv uitzendingen waar bijna niemand meer naar kijkt, dat scheelt al een hoop geld want tv uitzenden is heel duur en ik spreek uit ervaring.

    Zelf reageer ik echt zelden of nooit maar dit gaat niet de juiste kant op en graven jullie eigenlijk al langzaam jullie eigen graf.
    En over sponsoren gesproken als jullie de sponsoren iets beter hadden behandeld hadden jullie nu niet op de blaren hoeven te gaan zitten en aan de vele duizenden jonge pubers geld te gaan smeken onder het motto van; je betaald geen dienst maar je support Gamekings. Dat is onzin mensen betalen wel degelijk voor een dienst en dat is content video’s kopen voor een maandelijkse bedrag. Vind het bijna maffia praktijken.

    Ik had begrip voor premium met extra items die je normaal nooit te zien krijgt om Gamekings te supporten en wilde dat ook zeker overwegen totdat ik erachter kwam dat jullie nu bijna alles onder premium zetten en dat schoot bij mij het verkeerde keelgat in en vandaar mijn reactie.
    En dit heeft niks met een drempel te maken het is een verkeerde aanpak en ben ervan overtuigd dat dit op deze manier niet gaat werken.
    Premium content was voor mij een prima oplossing voor extra items en support Gamekings maar nu gaan jullie bijna alle items betalend maken is gewoon je bezoeker forceren om premium te worden (voornamelijk jonge kijkers zijn daar heel vatbaarder voor).

    Wil jullie graag supporten maar niet op deze maffiapraktijken manier.

    Na jaren lang trouwe kijker en bezoeker van jullie website is dit voor mij onbegrijpelijk dat deze maffiapraktijken door velen jonge mensen hen te laten overtuigen dat ze geen dienst kopen is niet de Gamekings die ik ken.

    Hoop dat jullie nog vele jaren door mogen gaan en content maken en blijf vooral jezelf en ga nooit naast je schoenen lopen.

    PS
    Ik krijg waarschijnlijk veel haat nu aangezien ik kritiek aan het geven ben maar blijkbaar kan niet iedereen overweg met kritiek en uiteraard mag je wel kritiek op mijn reactie geven hoor!
    Het gaat jullie allemaal goed ik hoop dat ook echt van harte en hopelijk zijn er heel veel jonge mensen die jullie kunnen overhalen. Maar deze oude trouwe kijker zijn jullie nu kwijt.

 • Rick James Sanchez

  Breek de Week kwam ik mee. Bekt wel lekker. Maar who cares about de naam (een aantal triestpoten blijkbaar), als de inhoud maar goed is.

  • Andre Vd Werf

   Ik had deze comment oprecht nog niet gezien dus het lijkt misschien of ik nu je idee jat lol.. 😛 Sorry man ik had simpelweg dezelfde gedachte 🙂

   • Rick James Sanchez

    Ha ha great minds think alike!

 • Kingjames

  Hahahha Koos wat zie je eruit

 • Reamon

  1440p, 165hz FTW! #pcmasterrace

 • Gebruikerx

  woensdagavond bokavond!

 • Berinho

  Verschil tussen mn nieuwe x one of mn vanilla xbox is uiteraard immens. Ik ben ook niet zo van die YouTube filmpjes, zeker omdat ze op je telefoon scherm ook niet overkomen.
  Gebrek aan games is zeker nog een issue voor MS en dat gaat nog wel even duren. Voor mij persoonlijk niet erg. Ik speel nu lekker met vrienden de cod en destiny op PlayStation en vervolgens switch ik voor assasins creed naar mn one x. En geniet ik van hoe wreed deze nieuwe console is. Want de console an sich is gewoon heel bruut. Als je ook nog eens van high quality films kijken houdt is het nog een fijne extra met de player en dolby atmos ondersteuning.
  Op dit moment bouwt MS de wreedste hardware (console en controller) en heeft Sony de beste game wallet

 • Nipponsei

  Er gaat niks bijzonders meer gebeuren met Xbox, als ze een dikke exclusive in handen zouden hebben hadden we daar inmiddels al wel een teaser of trailer van gezien. Daarnaast hadden ze die exclusive waarschijnlijk als launchgame willen meegeven of in ieder geval vlak na de launch van de Xbox One X releasen. Oh en vergeet niet dat Xbox, Microsoft is waardoor er niet echt meer exclusives zijn want alles komt ook op de PC. Ik verwacht geen grote titels voor de Xbox in 2018 en ook niet in 2019, tenzij Xbox nu al bezig is met een dikke titel en het om de een of andere reden geheim houd. Een goeie titel heeft tijd nodig. Kijk maar naar de Playstation exclusives. Velen van de PS exclusives waren al aangekondigd tijdens de launch van de PS4 en zijn nu nog steeds niet uit.

 • Ceryl Zentveld

  er is heel veel wat ik hoger zou willen hebben i.p.v resolutie, sterker nog; een hogere resolutie zorgt er op het moment voor dat heel veel werkkracht onnodig verloren gaat. zoveeeel mensen en dingen worden benadeelt door de komst van 4k, geen upgrade maar een last

  • Andre Vd Werf

   Ik denk wel dat je gelijk hebt dat het nu misschien nog te vroeg komt als je puur kijkt naar de power die op dit moment beschikbaar is voor consoles. Ook bij de PC heb ik mij nog niet willen wagen aan 4K ook niet met een 1080. Reden is simpel games kan ik nu in 4K spelen maar over een dik jaar moet ik gaan downgraden.

   De focus op 1080 en 60 FPS had in mijn beleving de goede richting geweest zoals Koos ook aangeeft. 4K is wel echt schitterend op het juiste scherm. Over 2 jaar is de kracht wel aanwezig verwacht ik en kan het met een beetje geluk over 3 jaar de nieuwe standaard zijn.

   • Ceryl Zentveld

    ik vraag mij eerlijk gezegd af of het ooit wel iets significants gaat toevoegen aan het gros van de verkoop aantallen. of wij zouden opeens allemaal grotere tv’s moeten kopen ofz

    ik heb in mijn leven al vaker meegemaakt dat de kudde een woord word toegedragen die garant zou moeten staat voor de verbetering of kwaliteit van een product. dit woord verteld je altijd te weinig, soms heeft een verhoging(of wat dan ook) van de waarde zelfs nadelige effecten op verbeteringen. altijd is dat woord behapbaar voor de menigte en altijd heeft het te maken gehad met de verkoop van producten.

    dusja,, ik zie het als niet veel meer dan slimme marketing. marketing die jammer genoeg de gaming wereld(naar mijn visie) eerder zal afremmen dan dat het ons “klaarstoomt voor de nieuwe generatie”.

    • Andre Vd Werf

     Ik kan mijzelf nog de upgrade herinneren van 720P naar 1080P. Voor mij voelde dit wel degelijk aan als een upgrade en een strakker beeld. Uiteindelijk heb je natuurlijk gelijk wat betreft je opmerking over slimme marketing. Uiteindelijk zal het zeker het gaming landschap niet veranderen. De belangrijkste toevoeging van 4K is dat je geen AA (Anti aliasing) meer nodig hebt. Hierdoor zullen de lelijke randen die om de textures zitten op termijn volledig verdwijnen. De volgende stap zit in mijn beleving meer in gameplay of type games en niet zo zeer in grafische porno…

     Uiteindelijk zal het automatisch de nieuwe standaard gaan worden. Dit betekend ook dat je op termijn evenveel betaald voor een goede 4K TV als dat je nu betaald voor een goede 1080P TV.

 • james

  Kunnen we niet over de naam stemmen. Ik vind halverwege woensdag veeeeel beter klinken hahah.

  • Andre Vd Werf

   Ben het er stiekem wel een beetje mee eens… Het is allemaal ook weer niet zo belangrijk haha maar goed…

 • FGras

  “Error loading media: File could not be played”
  Al de tweede keer deze week dat ik deze melding krijg…
  Heeft geloof ik iets met advertenties en cache te maken.

 • Andre Vd Werf

  Lekkere vergelijking ook in Diablo 3….. lol. Koos heeft trouwens helemaal gelijk wat betreft Resolutie versus Framerate. Ik ben op de PC overgestap van 1080 naar 1440P. 4K is in mijn beleving nog te veeleisend. Ik draai alles nu heerlijk op ultra rond de 80 FPS met alle toeters en bellen aan. Dit is de reden dat ik nu nog geen 4K scherm heb aangeschaft.

  JJ geeft ook iets aan waar ik nog niet blij stil had gestaan. Als Microsoft nu pas studios gaat aantrekken/opkopen dan duurt het inderdaad minimaal nog 2 jaar (Waarschijnlijk langer..) voordat we weer nieuwe top exclusives kunnen verwachten. Dat zou toch wel erg zorgwekkend zijn. Koos kan dan wel aangeven dat het om de lange termijn gaat maar er is ook nog zoeits als de boot missen. Binnen nu en 1,5 jaar zijn namelijk alle ”beloftes” van playstation wel ingelost wat games betreft.

  Ik ben ook van plan om begin 2018 een console naast mijn pc aan te schaffen… Ik twijfel enorm tussen playstation en de switch. Ik moet in ieder geval een andere tv kopen. Kan ik voor 500-600 euro een ervaring verwachten op een 4K TV met HDR en goede zwartwaarden? Ik weet dat dit vorig jaar niet te betalen was. Tenminste niet voor mij ^^

  Thx voor deze leuke Woensdag gehaktdag. De titel bekt niet echt lekker zoals ook aangegeven in de comments. Einde van de week vrijdag is ook niet poëtisch maar wel logisch. Moet het niet gewoon simpeler? Breek in de week woensdag? of Breek de week woensdag?

 • XanaviR34

  Ik weet niet hoeveel bulshit ik nog moet aan horen. Als ik op de pc native 4K speel en dan naar horizon op de ps4 pro zie ik gelijk het resolutie verschil. Van 1750 naar 2160 en ik heb een 49inch scherm en zit er 4meter van af. Zeg@GKJJ:disqus lees jij dit uberhoud ofzo. Ik zie wel degelijk de helderheid en scherpte van 4K en vind het prachtig.

 • RomeoNovember

  Ik zal nooit een tussenstap console kopen. Ik game voor ervaringen en zolang ik die ervaringen nog gewoon op mijn basis ps4/Xbox One kan spelen stap ik niet over. Met de komst van de Pro was het al vermoeiend, maar met de X nu wederom hoor. Iedereen wil even laten weten dat de console of het nieuwste wereldwonder is of dat het helemaal niet veel beter dan de pro is.

 • Sinds de aanstelling van Phil Spencer is er veel veranderd en is Xbox beter dan ooit wordt er door iedereen gezegt maar volgens mij hebben ze nog steeds de stap niet gemaakt die 4 jaar geleden ook al ter sprake kwam en dat zijn games. Exclusives en andere top titels om echt die x1x te halen. Phil Spencer of niet, het is er nog niet beter op geworden.
  En nu hebben ze een “superieur” console wat echt een zwaar overdreven statement is. Ze hebben nu voor een jaar een redelijk up to date console (maar nog steeds 30fps dus toch niet zo superieur) en volgend jaar is het weer de ps4 en daarna weer Xbox2 of iets.
  Het is gewoon pure uitmelkerij en echt te gek voor woorden dat mensen mee gaan in deze marketing stunt. 500 euro voor een magere update van een console die nog steeds afhankelijk is van games die er niet zijn. We accepteren met z’n allen dat er van dit soort matige tussen consoles komen door ze aan te schaffen.
  Bah

  • ray

   Niet mee eens, ten eerste zijn er titels die ook op 60 frames draaien, en zie laatste e3, er waren toch een hoop exclusives, en exclusives zijn overrated, de verkoopcijfers van de top ps4 exclusives zitten rond de 5 miljoen. En dat is niet echt veel aangezien er meer dan 60 miljoen ps4 eigenaren zijn. Ook de backwards compatible wordt nu erg interessant. 4k streamen met Hdr. 4k blu ray, allemaal niet mogelijk op de ps4 pro, je kan ze ook een keer probs geven in plaats van gelijk afzeiken omdat het toevallig van Microsoft is. Feit is nu alle multiplatform games zien er gewoon stukken beter uit op de one X. Zie shadow of war,tomp raider, allemaal stukken minder op de pro. Zie het maar op een grote 4k scherm. Verschil is duidelijk. Trouwens 2014 en 2015, hadden ze toch een goede lineup! Het begon vanaf eind 2015 dat de exclusives minder werden.

   Ik heb een ps4 voor sommige exclusives en de Xbox one x voor de multiplatform games.

   Nope geen pc, wil niet zon ding in mijn huiskamer.

   • ray

    Trouwens Magere UPDATE?

    4k HDR BLUE RAY SPELER
    4k capturing “Met HDR Functies” Gezien wat dat kost?
    Dolby Atmos.
    De specs zijn harstikke goed, ook al is het een soort van MIDGEN, het is toch 4.5 keer sterker als de Xbox one.
    Alles games, zowel xbox, 360 en xbox one zien er standaard altijd beter uit/ met patch natuurlijk veel beter.

    Kijk ik vindt de ps4 een geweldige console, maar de Pro vindt ik gewoon verschrikkelijk slecht, dat vindt ik een magere update! geen 4k blue ray speler, verschillen “op enkele games na” zie je nauwelijks. Ook de support voor deze console “Begint nu beter te worden” is ook ontzettend slecht.

    Als een xbox one owner begrijp ik 100% dat je naar een xbox one x gaat. Maar als ps4 owner naar ps4 pro? Hell no.

    • BassieB

     Lol 4k hdr blueray speler lmao!

    • Ik vind de pro net zo min een magere update.

   • Ik zeik niets af maar vat het gewoon even samen. En exclusives zijn helemaal niet overrated. Het is wat een gamer over de streep kan trekken om een console te halen en dat is ook precies wat er is gebeurt.
    En je koopt niet 1 maar misschien wel alle 4 de exclusieve titels.
    Daarnaast is het verschil echt niet zo groot hoor. 4k native of upscaled, allemaal toeters en bellen. Leuk als je hele vette games heb dat het er dan mooier uitziet maar met alle respect, je moet het niet hebben van games die je al 3 keer heb uitgespeeld, om die nu nogmaals te installeren met een 4k patch. Who the fuck cares.
    Het is nu wel duidelijk. Het is een redelijke krachtpatser waar je geen games op kan spelen.

  • Dwight

   Ben het met je eens Rene, het is qua games betreft gewoon nog steeds op dezelfde route, ik vind dat echt zo mager aan MS, zeker met een Xbox One X had je een klapper kunnen maken als je gewoon echt goede exclusieve IP’s had, en dan bedoel ik niet een Gears of Halo, dat is voorbij.. maar een game bijv als Scalebound, gewoon iets in die richting..

   Games maken je console, en dat is iets wat Playstation al jaren lang zo machtig maakt, games games games… Ik ben zo een sucker die voor de Xbox One X is gegaan, en het is een mooi ding hoor maar ik ben niet echt onder de indruk, het WOW effect is niet aanwezig bij mij als ik naar AC Origins kijk of naar Wolfenstein, gave games natuurlijk en de omgevingen zien er schitterend uit, maar ik ben niet omver geblazen..

   Spencer is ook niet het antwoord van Xbox, ik vind hem zelf ook weinig tot niets uitstralen als man van MS.

   Btw volgens mij zegt JJ het ook, als ze nu beginnen met de focus te leggen op games zijn ze al weer te laat, ik hoop serieus dat ze niet zo dom zijn geweest om alle focus op de Xbox One X te hebben.

   • Het uitpakken van een console moet altijd een magisch moment zijn maar nu is het een beetje een soort van halve verrassing zonder speciaal gevoel.

 • Martijn talboom

  No way dat ik terug wil naar 1080p op m’n 65 inch 4k HDR tv, echt no way. Zelfs op een 55 inch op 2,5 a 3 meter afstand is er wel degelijk een verschil te zien tussen 1080p en 4k, het de overall experience van 4k, alles is veel smoother en ziet er veel strakker uit.

 • Michel Bonset

  Woensdag Gehacktdag

 • PuzInBootz

  Graag ‘De Kwesite’ volgende week!

 • Julian Burford

  Het probleem is dat het gros van de mensen vergelijkingsvideos checken op hun telefoon of laptop. Verschillen lijken dan best klein of soms zelfs onzichtbaar als je gewoon in 1080p kijkt. Maar kan first hand zeggen dat de sprong in resolutie van PS4 Pro naar Xbox One X echt enorm zichtbaar is wanneer je de games op een 4K televisie speelt. Ook is het verschil tussen de bron “de game echt spelen” en video best groot. Youtube compressed alles enorm. Vergelijkingsvideos zijn daardoor best wel nutteloos. Je moet het echt met eigen ogen zien.

 • Portalhopper

  Ik hoop dat Phil gaat voor exclusives, omdat ie daarmee er naar streeft om echt de allermooiste game ervaring te creeren op de krachtigste console. Vanuit passie dus voor het gamen en de gamerswereld.

  En niet omdat het nu zovaak gemeld wordt en het slechts een moetje is.

 • Jeffrey

  vond halverwege woensdag toch lekkerder bekken 😛

 • Ik ben helemaal niet onwijs technisch … Maar het verschil 1080p en 4K zie ik echt wel (65inch TV hier)

  En daarbij, Youtube comprimeert elke video echt helemaal kapot om een goede eerlijke en echt betrouwbare vergelijking te kunnen maken … Dat zie je ook als je zelf een videootje upload, de kwaliteit op Youtube is minder dan het origineel

 • IK HAAT KEN JE DEZE NOG

 • optimuspecs

  Vergelijkingen van video’s op internet en zeker commentaar of oordeel gebaseerd daarop is zinloos. Het is pas als je zelf de beelden op tv gezien hebt, dat je een oordeel kan maken. Mensen die wel de vergelijking hebben gedaan op een tv, zeggen dat er duidelijk een groot verschil is in de kwaliteit van de beelden tussen de 1X en de ps4 pro.

 • Pascal Tettero

  als microsoft tijd nodig heeft moeten ze dus ook zeker niet over 2-3 jaar al met een nieuwe console komen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord