Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Wat maakt Red Dead Redemption nu zo’n wrede game?

13/07/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

De laatste weken gonst het van de geruchten omtrent een hernieuwde uitgave van Red Dead Redemption. Geruchten die niet in de laatste plaats door publisher Take-Two zelf worden gevoed. Zij gaven immers de afgelopen week aan dat Rockstar dit jaar nog twee oude games opnieuw gaat uitbrengen. Je moet het gat naar de launch van GTA 6, die minimaal nog een jaar of twee van ons af ligt, immers ergens mee overbruggen. Maar, laten we eerlijk zijn, een overbrugging in de vorm van een remaster of remake van Red Dead Redemption is niet iets waar tegen op zien. In tegendeel zelfs. Jasper, Jelle en Koos zijn achter de desk gaan zitten om met elkaar te bespreken in hoeverre ze zitten te wachten op de hernieuwde kennismaking met de klassieker uit 2010. En willen ze straks een remaster of liever een remake?

Is dit de beste Western-game ooit gemaakt?

Red Dead Redemption werd ontwikkeld door Rockstar San Diego en kwam op 21 mei 2010 uit. De game is de opvolger van Red Dead Revolver, dat in 2004 in de winkels lag. In 2019 kwam deel 2 uit. Het verhaal speelt zich af in de VS van 1911, waar hoofdrolspeler John Marston, een voormalige outlaw, weggehouden wordt van zijn gezin door het Bureau of Investigation. De staat wil John best amnestie verlenen, maar dan moet hij de overgebleven leden van zijn oude bende inrekenen of doden. En zo begint jouw avontuur.

Willen we  een remake of remaster van Red Dead Redemption?

Wat maakt Red Dead Redemption precies zo goed?  Waarom scoorde de game op Metacritic een 95 en werd het in 2010 gezien als een van de beste games van het jaar? De drie heren gaan proberen de klasse van het spel te verwoorden. Waarbij ze in hun overwegingen natuurlijk ook de Undead Nightmare aanvulling meenemen. En zien ze straks liever een remaster of een remake van de game verschijnen? En waarom dan?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch