Menu Premium
Loading...

Wat is onze favoriete PlayStation console aller tijden?

03/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit item had eigenlijk afgelopen week tijdens de ’25 jaar PlayStation Week’ online moeten staan. maar JJ maakte een foute inschatting en dus lukte het niet om de video op tijd af te hebben. Maar hé, de PlayStation heeft de release van een console vast ook wel eens uit moeten stellen. En dus brengen we deze video vandaag als een lekker toetje. De insteek van het item is simpel. Alle redacteuren hebben alle PlayStation’s meegemaakt en er op gespeeld. Vraag is nu: wat is hun favoriete PlayStation console aller tijden. De PS1, de PS2, de PS3 of de PS4? Of heel misschien wel de PSP of PS Vita. Want die telden ook mee. Boris, Daan, Jelle, JJ, Kevin, Skate en Tom werden voor het blok gezet. Wat is hun favoriete PlayStation console aller tijden.

Wat is de favoriete PlayStation console?

In de afgelopen 25 jaar hebben we vier verschillende PlayStation consoles versleten. Het begon allemaal met de originele PlayStation, maar ondertussen is de PlayStation 5 bijna binnen handbereik. Als we kijken naar iedere generatie PlayStation console dan kunnen we over het algemeen zeggen dat ze allemaal wel iets goeds hebben opgeleverd. Maar er kan er natuurlijk maar één de favoriet zijn. De een zal fan zijn van het succesnummer PS2, terwijl de ander meer heeft met de PS4, waar de beste games misschien wel voor gemaakt zijn. En je kent de Gamekings, ‘we zijn het maar over één ding eens, en dat is dat we het vaak oneens zijn’.

Een tijdperk vol klassiekers

Iedere generatie komen en gaan er games. Niet iedere franchise overleeft de overgang van de ene console naar het andere platform. Maar door de jaren heen zijn er veel klassiekers uit gekomen. Zo kunnen we kijken naar bijvoorbeeld Jak & Daxter, een franchise waar de main games zich allemaal afspeelde op de PS2, die uiteindelijk via een HD remaster naar even naar de PS3 kwamen, en via de Jak and Daxter bundle door middel van emulators naar de PS4 ging (alleen in Noord America).  Maar er zijn ook franchises die de sprong steeds prima konden maken. Neem bijvoorbeeld God of War. Een franchise waarvan games op de PS2, PS3, PS4, PSP, PSVita zijn uitgekomen en die nu ook een nieuwe deel op de PS5 gaat krijgen. Maar zijn het de games die bepaalden of een bepaalde PlayStation de favoriet werd, of was het iets anders…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch