Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Wat gaan gamers merken van overname Activision/Blizzard door Microsoft

26/01/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Heel af en toe gebeurt er iets in de game-industrie waar je jaren later nog over praat. Waarvan je nog exact weet waar je was toen het gebeurde. En vorige week was het zover. Toen hadden we zo’n moment. We hebben het over de overname van Activsion Blizzard door Microsoft Xbox. De Amerikanen namen de mega publisher over voor maar liefst 68 miljard dollar. En zo’n deal, dat kan alleen maar impact gaan hebben. Microsoft geeft niet zoveel geld voor de kat zijn kut uit. In de Peepshow van deze week, hoorde je veel over de zakelijke kant. Het geld, de aandelen, etc. Nu gaan we het hebben over de gevolgen voor de gamers. Want wat betekent deze deal voor alle franchises? Komen Call of Duty, Diablo en Overwatch nu alleen nog maar naar de Xbox en de PC? Of bewandelt Xbox hier een ander pad dan bij Bethesda? Daan, JJ en Koos discussiëren er over het item over de impact van de overname van Activision/Blizzard.

Call of Duty is nu in handen van Microsoft Xbox

Call of Duty is één van de grootste franchises van dit moment. Iedereen op straat onder de 40 heeft er van gehoord. Zoals we allemaal weten komt er elk jaar een nieuwe versie van deze franchise uit. Op alle consoles inclusief de wasmachine. gaat dat straks ook nog zijn, nu Microsoft de baas is? En komt de game straks nog wel jaarlijks uit? Xbox heeft met de Game Pass immers een totaal ander verdien model. Gaan developer eindelijk wat meer tijd krijgen? En mogen ze ook andere games gaan maken. Want Activision hadden ze net zo goed Call of Duty kunnen noemen. Vele meer deden ze niet meer.

Keert de magie van Blizzard nu eindelijk weer terug

En wat gaan de gevolgen voor het hotterende en stotterende Blizzard zijn. De hoogtijdagen leken voorbij. Veel goede mensen verlieten de studio. Is die braindrain nu gestopt? Kan Microsoft er voor zorgen dat de magie weer terug keert? Komt er een nieuwe World of Warcraft of misschien wel een Warcraft IV? En blijft de PS5 nog populair? Wat gaan zij doen en gaan wij als gamer gevolgen ondervinden? Je ziet en hoort het allemaal in deze video.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch