Menu Premium
Loading...

Zijn Gearbox en de Borderlands franchise 1.3 miljard dollar waard?

05/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Borderlands franchise draait al behoorlijk wat jaartjes mee. In 2009 werd de allereerste Borderlands game, gemaakt door Gearbox, uitgebracht door 2K Games. En nu, twaalf jaar later, is de franchise één van de bekendste looter shooters. Toen de aankondiging verscheen dat Gearbox Software was overgenomen door de Zweden van de Embracer Groep, was het voor JJ het ideale moment om samen met Daan onderzoek te doen naar de potentie van deze serie en diens developer. Oftewel, zijn Gearbox en de Borderlands franchise 1.3 miljard dollar waard?

Lekker knallen met miljoenen wapens

De Borderlands-serie is één van de koningen van de looter shooters. Met miljoenen wapens per game zal jij, als speler, niet gauw verveeld raken. Met unieke perks en attachments belooft geen één wapen hetzelfde aan te voelen. Ook al is het verhaal bij Borderlands niet altijd even sterk, je kunt niet ontkennen dat de het loot-gedeelte en de actie in deze serie erg tof zijn. En nu de makers van Borderlands, Gearbox, gekocht zijn door de Embracer Group, vragen wij ons af wat zij met de franchise gaan doen? Want, en dat laten Daan en JJ zien, Borderlands is momenteel toch  echt de kurk waar het bedrijf van Randy Pitchford op drijft.

One Trick Pony?

Hoewel de Borderlands franchise wordt gezien als één van de betere looter shooters, betekent dat niet dat de reputatie van maker altijd heel goed is. Zo was Gearbox de afgelopen paar jaar verantwoordelijk voor titels als Duke Nukem Forever, Aliens Colonial Marines en Battleborn. Titels die door zowel de critici als door de gamers zelf niet echt gepruimd werden. Dus wat is Embracer Group van plan met Gearbox? De developer is in de afgelopen paar jaar vooral sterk gebleken bij het maken van Borderlands games, maar lijkt af te zakken wanneer het aankomt op andere spellen. Wat denken JJ en Daan? Je komt erachter door op de Play button te drukken.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch