Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Was 2022 echt zo’n enorm slecht game-jaar?

22/04/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben er aan het einde van 2022 en het begin van dit jaar veel items aan gewijd: Was 2022 een slecht of een goed game-jaar? En op Skate na, kwamen we allemaal tot de conclusie dat het allemaal niet best was geweest. Weinig echt grote games, weinig verrassingen en weinig originaliteit. Als je online kijkt, dan zie je dat die mening door veel media wordt onderschreven. Sommige game websites gingen zelfs zo ver dat ze 2022 als het slechtste gamesjaar ooit uitriepen. Een annus horibilis dus. Maar was dat ook zo. Was 2022 echt een drama? Als dat zo was, dan zouden er minder games moeten zijn verkocht en er in-game minder geld zijn uitgegeven. Dan zou er veel minder uren aan game-related streams bekeken zijn. JJ ging op onderzoek uit. Had hij het fout toen hij 2022 als een rampjaar omschreef?

Het game-jaar 2022 begon nog zo goed

2022 begon zo goed. In de eerste maanden van het jaar kwamen games als Elden Ring, Lego Star Wars: The Skywalker Saga, Horizon Forbidden West en Pokémon Legends: Arceus uit. Stuk voor stuk titels die kwalitatief goed waren en ook goed verkochten. Maar daarna trad er een grote stilte op. Een stilte die pas in het najaar werd doorbroken. Games werden massaal uitgesteld. En dat wat uitkwam, scoorde geen beste reviews. Dat zou je dan toch in de cijfers moeten terugzien? 

Hoe beleefde de games-industrie het afgelopen jaar?

JJ heeft de hand weten te leggen op een aantal onderzoeken die de verkoopcijfers en inkomsten van de publishers in kaart brachten. Wat kon hij daar zien? Was 2022 inderdaad echt een slecht jaar? Raakten de uitgevers hun spellen niet aan de straatstenen kwijt? Of viel het allemaal wel mee? Was er een andere manier om geld te verdienen? En welke partijen scoorden het best en waarom? Click op de Play button en je weet voor eens en altijd of 2022 echt zo k.u.t. was als de media tot nu toe beweerde.               

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch