Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over het uitermate roerige jaar 2022 [Eindejaars 2022]

20/12/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is zo aan het eind van het jaar tijd om terug te kijken op de ontwikkelingen op zakelijk gebied binnen de gamesindustrie. En we overdrijven niet als we stellen dat het ‘t afgelopen jaar een wilde rit was. Veel grote zakelijke beslissingen, een aantal forse leaks en een veelal flink rammelende communicatie. Boris en JJ worden in deze speciale editie van de Peepshow vergezeld door Koos. Samen scrollen ze letterlijk en figuurlijk door het tumultueuze jaar 2022 heen. Van de opkomst en ondergang van de NFT en de innerlijke beef bij Ubisoft naar het lek bij Rockstar en de strijd tussen PlayStation en Xbox over de aankoop van Activision/Blizzard, het gaat het komende uur allemaal voorbij komen. Dit is de wrap up van een jaar lang ‘te keer gaan’ in de Peepshow.

De strijd tussen PlayStation en Xbox is nog nooit zo vinnig geweest

Het grootste en meest opvallende verhaal dit jaar  was natuurlijk de strijd tussen PlayStation en Xbox. De voorheen pittige concurrentiestrijd tussen de twee werd buitengewoon giftig toen Microsoft Activision/Blizzard kocht voor 69 miljard dollar. Deze mega aankoop leidde tot veel onbegrip bij Sony die daarom gretig aanhaakte bij verschillende onderzoeken die enkele mededinginsauthoriteiten zijn gestart. En vanaf dat moment was het bal. De verwijten en steken onder water wisselden elkaar in hoog tempo af.

Uitgerekend Rockstar kende grootste lek 2022

Maar er gebeurde op zakelijk gebied meer in 2022, veel meer. Groot nieuws was het lek bij Rockstar Games waardoor 90 video’s van GTA VI online kwamen te staan. De NFT begon dit jaar als nieuwe hype, maar werd al snel gezien als de grootste flop van 2022. Hel hele jaar gonsde het rond Ubisoft van de overname-geruchten en kwam zelfs China in beeld als potentiele kanshebber. Nee, dit jaar gaan we op zakelijke vlak niet snel vergeten. En alhoewel dit goed nieuws is voor de Peepshow hebben Boris en JJ wel op een ietwat rustiger 2023. Het voorgevoel zegt echter dat we aan het begin staan van een fikse transitie. Hou de Peepshow dus ook het komend jaar in de gaten.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch