Menu Premium
Loading...

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een high end gaming headset

10/05/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Turtle Beach. Alle meningen in deze video zijn onze eigen. Turtle Beach heeft inhoudelijk geen inspraak op de content en zien de video net als jullie hier voor het eerst op de site.

Waar gamers rustig vele honderden euro’s neertellen voor een dikke videokaart zoals de RTX 4090, daar zijn ze vaak wat terughoudend als het gaat om goed geluid. Terwijl games vandaag de dag zo veel toffer zijn als je echt goed hoort wat er allemaal gebeurd. Developers investeren beduidend meer geld in soundtracks & soundscapes en in shooters als Call of Duty ben je enorm in het nadeel als je niet goed kunt horen waar de vijand vandaan komt. De meeste redacteuren (op JJ na, want die wordt gek van iets op zijn hoofd) hebben een high end gaming headset thuis. Aan hen dus de vraag of het hogere bedrag echt meerwaarde heeft en waar zij op letten als ze een duurdere gaming headset gaan kopen.

Turtle Beach komt met nieuwe high end headset: De Stealth Pro

De reden voor het item is de release van de Turtle Beach Stealh Pro. Een echte high end gaming headset die in reviews hoge scores scoort. Voor 330 euro heb je een koptelefoon die voorzien is van alles wat je nodig hebt voor een optimaal geluid. Denk aan 50-mm Nanoclearâ„¢-drivers, actieve ruisonderdrukking, een TruSpeakâ„¢-staafmicrofoon met ruisonderdrukking en een reserve batterij zodat je nooit zonder juice zit. Meer info over de Stealth Pro kun je hier vinden. Hoe weet je nu dat zo’n headset goed is? Waar moet je op letten bij de aanschaf. JJ vroeg het aan Jelle en Koos, die beide veel waarde hechten aan goed geluid en al vele headsets hebben gehad en getest.

Smaak is een belangrijk onderdeel bij bepalen keuze

De keuze voor een headset komt natuurlijk altijd op smaak aan. Wat de een een vette sound vindt, trekt de ander totaal niet. Ook zaken als de vorm en het uiterlijk, wel of niet draadloos, het buiten houden van omgevingsgeluid, de levensduur van de batterij, allemaal speelt het een rol als je een headset gaat uitkiezen. Jelle en Koos hebben duidelijk een andere smaak. Ze gebruiken hun headsets ook op een andere manier. Ze weten echter ook in deze video goed uit te leggen waar zij op letten als ze een nieuwe koptelefoon zoeken. Wie weet helpen de tips jou bij het vinden van de juiste koptelefoon.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch