Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Voorspellingen 2023: Worden games echt next-gen? (Part 1) [Fruitblik 2023]

11/01/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jaaaa, we zitten in de Fruitblik Weken. Na een flink potje terugblikken aan het einde van het vorige jaar, gaan we nu stevig vooruitblikken. Het vizier gaat op de toekomst zoals ze dat zo mooi zeggen. Wat gaat 2023 ons als gamers allemaal brengen? Komen er meer goede krakers uit dan in 2022? Worden games eindelijk echt next-gen, worden ze (nog) duurder? Gaan we minder remakes en remasters zien? Komt Xbox eindelijk met zijn lang beloofde top exclusives? Vier leden van de redactie zijn achter de desk gaan zitten om eens flink te discussiëren over een groot aantal stellingen. Hoe zit het met hun persoonlijke glazen bol? Zien ze alles een beetje duidelijk en plausibel voor zich? Daar kom je achter als je het eerste eerste deel van de Voorspellingen 2023 opstart. Morgen kun je genieten van deel twee.

Gaat 2023 een meer divers gaming jaar worden dan 2022?

Niet alles wat uit had moeten komen in 2022 is ook daadwerkelijk uitgekomen in dat jaar. Toppers als The Legend of Zelda: Tears of a Kingdom, Hogwarts Legacy en Starfield werden bijvoorbeeld uitgesteld naar dit jaar. Dat leidde in 2022 tot een ietwat schraal jaar. Het is dat Elden Ring, en op de valreep, God of War Ragnarök uitkwamen, anders was het voor veel gamers lastig geweest om een echte GOTY te kiezen. Het aanbod was ook weinig divers. Veel genres zagen niet echt toppers voorbijkomen. Hoe zit dat in 2023? En gaat Xbox ons dan eindelijk op een aantal triple A blockbusters trakteren? Dé meest besproken release van komend jaar is ongetwijfeld Starfield. Gaat die game voldoen aan de hooggespannen verwachtingen? Het antwoord krijg je in het eerste deel van onze voorspellingen voor 2023.

Voorspellingen 2023: Worden games & hardware nog duurder?

Ander topics die in dit deel onder andere worden besproken, zijn: wordt de deal aangaande Activision/Blizzard in 2023 afgesloten? Gaat de vooruitgang in AI zichtbaar zijn in de games van dit jaar? En stijgen de prijzen van de games & hardware (nog) verder?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch