Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Vanuit Doetinchem naar de top van CS GO: Dion ‘FASHR’ Derksen

22/07/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens de Gamekings Zomer Weken, die duren van 17 juli tot en met 1 september, gaan we jou elke week op een of meerdere ‘zomer podcast’ trakteren. We zetten ‘podcast’ bewust tussen haakjes omdat het een video voor de Premium Bazen betreft, die gemaakt is om naar te luisteren. Wij gaan er namelijk vanuit dat je een heerlijke zomer gaat beleven. Een zomer waarin je er veel op uit trekt met vrienden, partner, familie en/of kids. Een tijd waarin je veel buiten bent, dingen bezoekt, in de tuin of op het strand ligt, wandelt of fietst of andere dingen doet die niet in jouw woning zelf plaatsvinden. Dat doen wij ook. En juist dan is het fijn om af en toe naar iets tofs te kunnen luisteren. En daar gaan wij voor zorgen. Vandaag is het tijd voor de tweede zomerse podcast. Een interview van JJ met FASHR, een van de weinige esporters in Nederland die internationaal wist door te breken.

Dion ‘FASHR’ Derksen presteert bijna het onmogelijke

Normaliter doen we weinig met esports bij Gamekings. Niet dat esports niet tof is, maar het leeft gewoon niet zo erg in Nederland. Wat zorgt voor een vicieuze cirkel. Weinig belangstelling betekent weinig sponsoren. Geen sponsoren betekent weinig prijzengeld. Summier prijzengeld betekent dat er maar weinig gamers zich fulltime op hun sport kunnen richten. Te weinig trainen zorgt voor te weinig topspelers in Nederland. En te weinige Nederlandse topspelers zorgt voor een gebrek aan aandacht. En zijn we terug bij af.

Hoe ziet het leven van een esports pro eruit?

Het verhaal van Dion ‘FASHR’ Derksen is echter te mooi om te laten liggen. Hij is namelijk het levende bewijs dat je de eerdergenoemde vicieuze cirkel wel degelijk kan breken. Hij speelt en speelde namelijk in de internationale top van CS GO mee. Onder andere bij Fnatic en sinds 17 juli voor OG Red Bull. Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen? Wat levert het hem op en hoe ziet het leven van een esports pro er überhaupt uit? Hele dag gamen? Of is er ook tijd voor andere zaken? Je ziet en hoort het in het interview met FASHR.

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch