Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Van Tabletokkie naar Tabletopper deel 1: Hoe maak je een character?

22/10/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vrijdag 14 oktober hielden we de tweede Tabletoppers stream. Een stream waarin een aantal van onze presentatoren hun eerste schreden zetten in de wereld die Dungeons & Dragons heet. De comments waren op beide streams overweldigend positief. Veel leden uit de community gaven aan dat ze zoiets zelf wel eens wilden proberen. Zelf een karakter ontwerpen, zelf een karakter verven, zelf een verhaal schrijven. Maar hoe dan? Nou, dat gaan Daan en Wannes je in een reeks aan video’s vertellen. Zodat je zelf straks aan de gang kan en jouw hero een wonderlijke, zelf geschapen fantasy wereld kunt laten betreden.

Jouw eigen karakter maken voor Dungeons & Dragons

In de eerste video draait alles om het maken van een karakter voor Dungeons & Dragons. Je kunt zo’n figurine natuurlijk in de winkel kopen, maar zelf maken is veel cooler. dan ben je uniek in plaats van dat je een karakter hebt op die van honderden andere spelers. Daan gaat samen met Wannes aan Huey en jullie uitleggen hoe dat creëren van een karakter in zijn werk gaat. Waar begin je in hemelsnaam. Wat voor een type? Lord of the Rings-achtig, of meer een fantasy ridder of ga je misschien wel voor een superhero? Zijn er überhaupt grenzen aan de creativiteit die je kun t toepassen op de proces? Je gaat al die antwoorden vinden in deze video.

Hoe verzin je een verhaal?

Belangrijk bij een table top game is naast het karakter natuurlijk ook het verhaal. Welke fantasie ga je spelen? Ook hier hebben Daan en met name Dungeon Master Wannes goede tips voor. Van hoeveel van het verhaal moet je uitschrijven en wat laat je over aan improvisatie tot aan wat de essentiële onderdelen zijn voor een goed table top verhaal. Ram dus maar snel op de Play button als het jouw wens is om eens een keer zelf een table top game te spelen.  Wij proberen je een stapje op weg te helpen.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch