Menu Premium
Loading...

Top vijf NES games aller tijden: Tetris, Super Mario Bros of Duck Hunt?

05/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is tijd voor het begin van de Nintendo Nights. We trappen af met de NES. Op de NES, voor de jongeren onder ons niet de meest bekende console, zijn een paar schitterende titels uitgekomen. Boris, Emiel en Koos hebben hun top vijf samengesteld (onafhankelijk van elkaar) en gaan ze in deze video aan jullie laten zien. En er komen een paar pareltjes voorbij. Let the Nintendo Nights begin!

De NES

Oftewel, het Nintendo Entertainment System. Op 15 juli 1983 werd de console gereleased, waarmee het de oudste en ook tevens de eerste home game console is van Nintendo. Of dit de doorbraak genoemd mag worden van Nintendo is een beetje gissen, maar het was wel een grote stap in de richting van waar Nintendo nu zit. Het begin van iets moois. De console werd ruim 60 miljoen keer verkocht en was baanbrekend op verschillende manieren. Het was tevens de eerste console met Third Party-games.

Het begin van historische game franchises

Het was namelijk de console waar Zelda voor het eerste geopenbaard werd. Ook games als Metroid kenden op deze console hun vuurdoop. Maar welke games gaan we zien in de top vijf van Koos, Boris en Emiel? Zal er overlap zijn? Games als Tetris, Super Mario Bros en Teenage Mutant Ninja Turtles gaan hun opwachting maken in dit item. De vraag is echter in welke volgorde en wie gaat er als nummer een gekozen worden? Check het item!

Wat zijn jouw mooiste (en misschien minder mooie) herinneringen aan de NES? Denk jij dat de NES essentieel is geweest in de ontwikkeling van consoles? Wat waren voor jouw games die er absoluut tussen hadden moeten staan? En welke game verdient het niet om deze top 5 te staan? Drop meningen, opmerkingen en natuurlijk jouw eigen top 5 (of meer) in de comments hieronder en deel jouw ervaringen!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch