Menu Premium
Loading...

Zit er nog wel genoeg vernieuwing in racing games? Een vooruitblik

05/01/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We duiken vandaag wat dieper in het onderwerp racing want er is iets aan de hand volgens JJ. Hij speelt tegenwoordig minder en minder racing games op zijn console, maar hoe komt dat? Volgens JJ vindt er te weinig vernieuwing en innovatie plaats in dit genre. Daarom heeft hij Koos uitgenodigt om dit samen te gaan onderzoeken, beide zijn liefhebbers van het genre maar beleven dit ieder op hun eigen manier. Waar JJ lekker gaat op arcade racers, vind Koos zijn kick juist in het meer realistische aspect van racing. Koos haalde bijvoorbeeld vorig jaar de Thrustmaster T300 RS in huis, check hier zijn review.

Esports is booming in racing

Een van de onderwerpen die de heren aansnijden is esports en hoe het zichverhoudt tot de racing games van nu. De afgelopen jaren hebbenn we een sterke toename gezien in het aantal evenementen en de schaal waarop dit gebeurt wordt steeds groter. Denk bijvoorbeeld aan de Formule 1 Esports series die officieel door de FIA wordt omarmd. Of wat te denken van de Nations Cup georganiseerd door Gran Turismo Sport. Racing teams zoals Mercedes en McLaren, die onlangs het McLaren Shadow Esports team is begonnen, pakken het steeds professioneler aan. Wat betekent dit voor ons gamers? Zijn er ineens nieuwe carrieremogelijkheden die voorheen onmogelijk leken?

Virtual Reality de toekomst voor simracing

Volgens JJ zijn racegames de afgelopen tien jaar niet heel veel verbeterd. Toch is er een technologische vooruitgang waar we niet omheen kunnen, virtual reality. Het staat natuurlijk nog in de kinderschoenen maar racegames zoals Project Cars 2, GT Sport, Assetto Corsa en nog vele anderen ondersteunen het al en het wordt alleen maar beter. Slightly Mad Studios (ontwikkelaar van Project Cars 2) is zelfs zo overtuigd dat zij binnen een paar jaar met een console gaan komen die hier specifiek op ingericht is. Ondertussen lijkt de PlayStation VR nog maar wat aan te modderen. Waar gaat dit heen? Wij zijn in elk geval benieuwd!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch