Menu Premium
Loading...

Red Dead Redemption 2 in glorieus 4K op de nieuwe MSI Trident X

20/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iedereen die Gamekings volgt, weet dat steeds meer presentatoren hun games op de PC spelen. Want mooier, sneller en beter. Vandaar dat we altijd graag nieuwe gear uitproberen op de redactie. Niet om het op een testbank te leggen en alles uit te meten, maar gewoon om als gamer te kijken hoe vet een game er uit ziet en speelt. In dat perspectief kwam het goed uit dat, toen we de PC-versie van Red Dead Redemption 2 binnen kregen, MSI net hun nieuwe Trident X Plus inclusief de nieuwe RTX2080 SuperCard, langs hadden gebracht.

4K disclaimer van Jelle

Als alles goed is gegaan dan is dit item in glorieus 4K te bewonderen. Daar zitten wat kanttekeningen bij, die Jelle op voorhand al even wil benadrukken. Dus ga er maar even voor zitten, hij is lang van stof zoals je misschien weet:

“Op de MSI Trident hebben we de beelden in 4K (op Ultra settings) gecaptured tijdens deze speelsessie, en we vonden dit de ideale situatie om een eerste 4K item op Gamekings te plaatsen. Althans, volgens mij is dit nog niet eerder gebeurd…?
Anyways, nu kunnen onze cameras ook gewoon 4K opnemen, maar gezien we dit doorgaans niet gebruiken heb ik daar op het moment van opnemen niet aan gedacht, slappe.. De beelden van Koos en Daan zijn dus 1080p. Die wilde ik niet uitrekken i.v.m. de kwaliteit, dus daarom “zijn ze zo klein” de hele tijd. Maarrrr, ik wil ook geen jump cuts in onze items, dus waar we de B-cam moesten gebruiken om knipjes te verhullen heb ik dat shot (van de zijkant) wel uitgerekt gezien de desk niet volledig in het kader past. En een object dat half wordt afgesneden in/door een green screen is ook een no-go. 
Kortom, 4K is even wennen op deze manier! Dus de volgende keer denk ik er (nogggg!) beter over na en wordt het alsmaar beter en beter. Ontwikkelingen bij Gamekings gebeuren altijd geleidelijk! 
En ja, de “endslate” heb ik voor de grap zo klein gelaten. Dan kun je het verschil zien tussen 1080p en 4K ;P
Zo.. korter kon ik het echt niet maken..”

Voila, een kijkje in het leven van een video producer. En op deze manier gaat er achter menig item veel meer schuil dan je misschien denkt. Normaal delen we dit logischerwijs niet, maar voor deze “first timer” wil Jelle wel even een uitzondering maken.

Trident X is qua formaat niet veel groter dan een Xbox One

En dus staat de Trident X te shinen op de desk in de studio. Inclusief de bekende funky kleurtjes van MSI. Koos heeft er Red Dead Redemption 2 op geïnstalleerd en alle grafische toeters en bellen aangezet. Waarmee hij dus een monstertest in elkaar heeft gezet voor elke zichzelf respecterende desktop. Gaat de compacte PC van MSI (niet veel groter dan de Xbox One) het avontuur van Rockstar in volle glorie aan ons tonen? Of stottert de boel ons straks tegemoet als een auto die de laatste druppel benzine opslurpt? Je gaat het zien in deze testsessie met Koos en Daan.

Specificaties Trident X

In de door ons in dit item gebruikte Trident X zitten onder meer een I7-9700KF processor, een krachtige RTX 2080 Super videocard, een 2TB HDD, een 1 TB SSD en 2x 8GB RAM aan intern geheugen. De kostprijs bedraagt zo rond de 2500 euro. Als je een beetje scherp speurt bij de online shops zou je hem zelfs nog iets goedkoper kunnen krijgen. Maar dat is aan jullie. Wij willen maar één ding: en dat is Red Dead Redemption 2 soepel kunnen spelen…
Gelukt!

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch