Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Techkings over de Turtle Beach Stealth 600 & 700

Kevin van Wonderen Blammo Gamekings
Google Plus Kevin van Wonderen
Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
30/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een tweede Techkings deze week! Kevin en JJ bespraken eerder het belangrijkste technieuws van de week. Bekijk het hier terug als je dit om duistere redenen hebt moeten missen. Kevin en Koos zijn nu wederom de studio ingedoken voor een ouderwetse hardware review. Het duo is aan de slag gegaan met twee toffe headsets van Turtle Beach. Het betreft de Stealth 600 & 700, waarbij het laatstgenoemde model een premium-versie is. Koos en Kevin zijn geen audiofielen, maar voor hun speelt een goede audio-oplossing wel degelijk een belangrijke rol. Ben je benieuwd naar hun ervaringen met de Stealth 600 & 700? Check nu deze Techkings over de Turtle Beach Stealth 600 & 700!

Koos heeft de Turtle Beach Stealth 600 & 700 uitgebreid getest

Door de massale focus op graphics vergeten sommige mensen het belang van goede audio in games. De ervaring kan door een combinatie van goed geluid en graphics spectaculair verbeteren. Er schuilt verder ook een competitief voordeel in het hebben van een goede audio-oplossing. In multiplayergames kun je bijvoorbeeld voordeel hebben bij het duidelijk horen van voetstappen van tegenstanders. Zoals gezegd zijn Kevin en Koos uitgebreid aan de slag gegaan met de nieuwe headsets van Turtle Beach. Turtle Beach staat al tijden lang bekend als een merk dat hoogstaande gaming headsets maakt. Terugkerend discussiepunt bij het bespreken van deze koptelefoons, is het design. Veel mensen kunnen de ‘gamey’ uitstraling van veel gaming headsets niet waarderen. Dit heeft er in veel gevallen mee te maken dat ze de headsets ook buiten de deur gebruiken als koptelefoon. Ook Kevin en Koos twisten hierover.

Wat is jullie mening over gaming headset? Welk model van welk merk hebben jullie in huis? Hebben jullie wellicht ervaringen met Turtle Beach headsets? Zo ja, zijn jullie overwegend positief of negatief? Laat je horen in de comments onder deze Techkings over de Turtle Beach Stealth 600 & 700!

Loading...
 • Ricolav

  Tsja, audio-ervaring is voor een deel subjectief. Het ding met gamen is dat game-audio vaak in de ogen van bepaalde mensen beter overkomt wanneer het laag benadrukt wordt. Ik denk dat je met een iets dynamischere afstelling in een game als Nier Automata ook een indrukwekkender effect kan krijgen dan wanneer je de boel gewoon neutraal laat.

  Persoonlijk denk ik dat de meeste mensen voor muziek vs gaming niet dezelfde geluidsinstellingen zullen prefereren.

  Vreemde bluetooth-ervaring overigens. Werkelijk al mijn bluetooth koptelefoons en speakers verbinden gewoon automatisch wanneer ze al eens verbonden zijn met een bepaald apparaat als bluetooth aan staat.

  De prijs is wat lastig in te schatten wanneer jullie alleen Turtlebeach-producten op tafel hebben liggen. Tov elkaar zal het wel een beetje in verhouding zijn en kunnen jullie daarover een mening geven. Maar wie zegt dat een andere optie voor goedkoper niet hetzelfde of betere kwaliteit biedt?

  Die blauwe staat sowieso tegenover de officiële PS4 headset, en die schijnt echt heel goed te zijn. Gewoon over het algemeen de beste bluetooth headset onder de 100 euro, ook voor muziek.

  Kevin heeft het overigens over het zelf samenstellen van iets, met een click-on mic. Is een dergelijk product haalbaar voor een review?

 • TheSiddler15

  @kevinvwonderen is het mogelijk om bij een normale koptelefoon van een goed merk ook virtual surround aan de praat te krijgen? Want voor gamen vind ik surround wel een hoop toevoegen.

  Zelf heb ik voor films een Turtle Beach Ear Force Stealth 450 Wireless, omdat ik geen surround koptelefoon kon vinden. Heb gewoon de mic er af gehaald en prima draadloos virtueel 7.1 koptelefoon. Zeker voor het geld (90 euro). Werkt ook gewoon op mijn Nvidia Shield TV. Het enige nadeel is de dongle, om te pairen heb je een paperclip of zo nodig om het knopje ingedrukt te krijgen. Wat irritant is omdat ik ‘m de ene keer op mijn shield gebruik en dan weer op mijn laptop en dan moet je dus opnieuw pairen.

  Voor gaming op mijn pc heb ik een headset die wel echt 5.1 doet, eentje van CM Storm.

 • Sander

  Ik blijf me toch afvragen wie dit nou zou kopen. Die goedkoopste kost 99 euro, voor 75 heb je bijvoorbeeld een Jabra Move, veel betere kwaliteit en hij staat ook een stuk netter als je hem buiten gebruik. En als het niet draadloos moet heb natuurlijk helemaal veel betere en goedkopere opties.

 • sa_nl

  Als de headsets oversturen, is wellicht de insturing te hard, hebben jullie geprobeerd om de console of pc dan zachter te zetten? Als het goed is, is het dan over.

  Bij gaming headset’s moet de mic gewoon duidelijk overkomen als je praat, vandaar het het misschien wat schel klinkt, maar als de mic te veel laag mee geeft krijg je bij sommige stemmen een onduidelijk gemompel denk ik.

  Blij dat jullie wel een eerlijk oordeel geven over de headset’s, Boris was vaak van haleluja over Turtle Beach, en kwam vaak met onzin over de verpaking, en de uitstaling van de headsets, maar uiteindelijk gaat het bij headsets over geluids kwaliteit, en draag comfort.

 • Diej

  Dit keek lekker weg mannen. Nu nog een aantal andere merken proberen binnen te halen om deze te testen (in dezelfde prijsklasse) en dan een roundup item oid. Zelf ben ik op dit moment gecharmeerd van een hyperx cloudX. Ik zou benieuwd zijn naar hoe deze zich verhoud tot anderen in jullie ogen.

 • Emiel van Daele

  ik gooi hem er nogmaals in; dolby atmos voor headsets. DOEN! Het veranderd iedere basic headset in een ware bioscoop ervaring. Komt er nog een item over deze geweldige feature?

  • Ricolav

   Als ik kijk naar wat je betaalt voor een atmos-setup, kan ik me voorstellen dat een hoofdtelefoon-ervaring the real deal ook maar enigszins benadert. Maar inderdaad, het zou een interessante review zijn.

   • Emiel van Daele

    Bij mijn headset zat een promo code en ik was echt enorm verbaasd over hoe extreem vet het klonk na het instaleren van de app. Ik snap niet helemaal hor het werkt want het lijkt wel of je opeens 7.1 surround set hebt incl dikke woofer. Hopelijk wil Kevin het eens proberen. Het is op PC en XboxOne verkrijgbaar.

    • IkDraagRibBroeken

     Je weet dat alle muziek gewoon op wordt opgenomen in stereo 2.0 ?

     De game, video of muziek moet het anders wel ondersteunen, je kan het zien aan het logo, bijvoorbeeld spotify heeft helemaal geen ondersteuning voor dit model, netflix is het maar een hand vol series en films en dan nog alleen de soundtracks van de films.

     Voor games zou je het zelf even moeten checken.

     • Emiel van Daele

      Dat weet ik. Ik kan je in ieder geval uit ervaring vertellen dat games als Gears of War 4 & Assassins Creed Origins ONGELOOFLIJK! vet klinken. Echt te bizar. Heel bijzonder.

     • LndaKa

      Het kan alleen maar ècht Atmos zijn wanneer je een speakeropstelling hebt die navenant is. We hebben hier ook een hele dag besteed aan het in het plafond plaatsen van speakers plus de installatie van alle electrische staanders.

      Kortom, het is dan gewoon een virtuele variant en dat kan gewoon goed werken (als in dat het goed klinkt). Uit een koptelefoon kun je eigenlijk nooit ècht ruimtelijk geluid krijgen, ook niet wanneer er verschillende geluidsbronnen in de schelp zitten, omdat het te dicht op je oren zit. Er is altijd een bewerking nodig. Soms zijn deze erg goed, waardoor het echt surround lijkt. Kennelijk is de bewerking in Windows iets waar Emiel erg van onder de indruk is.

    • Ricolav

     Ga dit eens checken. Erg benieuwd.

     • Emiel van Daele

      Ik ben wel benieuwd hoe het werkt. Je hardware blijft hetzelfde. Raar dat je zoiets kan met drivers.

     • Ricolav

      Ik denk dat het gewoon het geluid vervormt. In principe is het logisch dat dit kan, immers zijn je oren feitelijk ook stereo. Afhankelijk van alle verbuigingen ervaar je een richting. Kennelijk hebben ze dit softwarematig weten te benaderen. Je hebt op Youtube ook de virtual barbershopdemo en die is al iets van 10 jaar oud. Daar doen ze het zonder fancy bewerkingen, maar het idee is dat jouw hersenen van alle input iets maken dat zou moeten kloppen: https://www.youtube.com/watch?v=iB1HWIS1sTg

  • We hebben hem aangevraagd. Daarnaast komt er ook nog een Sennheiser review.

 • Tijl Van de Velde

  Wireless prefereren boven audiokwaliteit. Begrijpen wie begrijpen kan. Los van dat trekt Turtle Beach helemaal nergens op maar dat is algemeen geweten.

  • Klopt, er zijn mensen met een andere mening toebedeeld dan jij. Gelukkig maar.

   • LndaKa

    Kunnen jullie eens een item maken over hoe we gewoon goede kwaliteit muziek uit onze PC kunnen krijgen? Kennelijk moet je daar een externe DAC of gewoon een goede geluidskaart voor toepassen, maar hoe het zit met audioresoluties voor bestanden en wat je minimaal zou moeten investeren om het effect te horen, is iets waar ik niet uit kom.

 • Patrick

  ik heb de stealth 700 ook gehad, echter na 3 keer omruilen omdat de batterij maar zo’n 6 uur meegaat ipv 10 en de verbinding regelmatig wegvalt als ik verder dan 3-4 meter van de playstation weg was heb ik besloten om voor een ander merk te gaan .
  Overigens heb ik de stealth 400 ook en die houdt het wel ruim 12 uur uit zonder tussentijds op te laden en het bereik was ook stukken beter, zeker 10 tot 15 meter.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord