Menu Premium
Loading...

Star Wars Battlefront 2 Review

Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
15/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

We blijven doorknallen met content rondom Star Wars Battlefront 2. De game van uitgever Electronic Arts staat behoorlijk ter discussie. Zoals je ook in de tweedelige review van de nieuwste telg in de Battlefront-serie hebt kunnen zien, zijn ook de mensen op de Gamekings-redactie verdeeld. De reviews van de singleplayer en multiplayer zijn, zoals het leeuwendeel van onze content, alleen voor de Premiumleden te zien. Nu willen we de reguliere bezoekers van Gamekings.tv niet in de kou laten staan. Zodoende is hier een korte, maar krachtige review. Koos soleert hierin. Benieuwd naar zijn oordeel over de game? Check dan nu deze Star Wars Battlefront 2 Review: The Short Version!

Star Wars Battlefront 2 onder de Koos-loep

Het is inmiddels geen geheim meer dat Battlefront 2 geen perfecte game is. De kritiek richt zich met name op het singleplayer-gedeelte van de game. Deze is volgens velen te langdradig en saai. Mensen als Boris klagen bijvoorbeeld dat EA met de singleplayer van Star Wars Battlefront 2 geen recht doet aan de magie van de serie, alsmede de liefde die velen koesteren voor de Star Wars-franchise. Ook Koos is niet bepaald te spreken over de singleplayer. In dit item laat de Gamekings-presentator zijn gedachten over de game de vrije loop.

Uiteraard is Koos ook aan de slag gegaan met de multiplayer. Hierover is hij een stuk meer te spreken. Wel plaatst de Gamekings-presentator enkele kanttekeningen. Zo is hij niet blij met de nadrukkelijke aanwezigheid van loot boxes. Deze vorm van microtransacties maken de game volgens Koos te veel pay to win. Op de redactie heeft hij hier de afgelopen dagen steen en been over geklaagd en in dit item zet Koos die lijn voort.

Hebben jullie Star Wars Battlefront 2 in huis? Zo ja, heb je de singleplayer gespeeld? Kunnen jullie je vinden in de kritiek van het Gamekings-trio? Laat je horen in de comments onder Premium: Star Wars Battlefront 2 Review: The Short Version!

Loading...
 • Sven Luiks

  Had echt super veel zin in deze game. Maar die lootbox bullshit is voor mij echt een dikke deal breaker.

  • VIChiefIV

   Hulde! 🙂 Welkom in het boycot team 🙂

   • Sven Luiks

    Thanks

 • roeland

  Jongens, jongens, jongens. Veel te veel aandacht voor zo’n schijtspel. Beetje zonde zelfs. Gewoon nieuwsberichtje met ‘battlefront is typische ea scam’ was genoeg geweest xD

 • ZurePruim

  Zo hard haten op deze game. Tegelijkertijd zoveel aandacht geven.

  • JJ

   Nee, inderdaad niemand is ee geïnteresseerd in, niemand wilde het spelen eb niemand is boos. Was een niemendalletje van een klein onbeduidend bedrijf wat onschuldige aanpassingen maakt in een spel waar miljoenen naar uitkeken vanwege een franchise die niemand wat zegt. Man, man. Ik heb betere shit van je gezien.

   • ZurePruim

    Drie reviews in twee dagen tijd. Plus een Woensdag Gehaktdag waarin 80% van de tijd ’t over deze game gaat. Ik heb ook betere shit van GK gezien.

    • In-depth reviews voor Premium leden en één beknopte voor niet Premium leden. Vandaar.

  • roeland

   Zuurpruim of niet, ik ben het wel met je eens. Helaas leven we in een tijd waarin de meest zielloos geproduceerde massa producten (bijv Cod, Destiny en SW:Battlefront) de meeste aandacht krijgen. EA en Activision laten de marketing motor lekker draaien en elke website staat bomvol met artikelen over de games in kwestie… Als je een grote zak marketing geld rondstrooit, kan je een ‘grote’ release maken van elk spel. Wat ik grappig vind is dat GK premium reviews doet als er geen reclamecampagne word ingekocht. Om vervolgens met drie man ruim een uur content op te nemen en de games zo dus méér aandacht geven dan ze anders gehad hadden… Als ik EA of Activision was, zou ik het wel weten…

  • Xao Ralas

   Ik snap je punt, en het is zeker geen onzin, maar het is natuurlijk ook zo dat deze game een van de grote aces in deze discussie is.

 • Boskeerl

  Ik hoorde dat je tergend langs bezig zou zijn om Heroes te unlocken. Maar heb de helft al vrij gespeeld

  • Wilco Verwiel

   Yup….. ik ben nog steeds bezig, hoe heb je alles zo snel geunlocked?

   But why EA WHYYYY!!! Ze weten ook altijd een manier om het te verneuken als het goed gaat. Ik heb niks tegen Dice, want ik weet wel heel zeker dat het niet hun idee was rond deze gierigheid!
   https://youtu.be/z-20A66-v2g

   • Boskeerl

    Vind de multiplayer echt wel vermakelijk. Maar toch door het hele lootbox verhaal verdienen ze het afgebrand te worden tot op het bot

 • Reyan

  Waarom zou je zon item de Short Version noemen. Zo klinkt het helemaal als een afdankertje. Ziet er ook totaal niet aantrekkelijk uit tussen alle google reviews. Noem dit dan gewoon de review, en de premium versie de extended review.

  En nu ik toch bezig ben, waarom is Gamekings Extra tegenwoordig een re-post platform geworden. Vroeger vond ik Gamekings Extra even leuk en misschien nog wel leuker dan de items zelf. Jelle en Boris die op trip gaan naar ingrediënten voor hun Som Tam salade, de zoektocht naar een waterkoker etc. Ik snap dat het vermoeiend was om elke dag een nieuw item te maken, maar het gaf altijd wel een bepaalde context aan de presentatoren en Gamekings zelf.

  • Heel goed punt Reyan, zoals je ziet is dat namelijk niet het geval. Thanks!

 • Uther Pendragon

  Dikke teleurstelling dus deze game. Ik heb de beta gespeeld en die trok me al niet echt en nu de singleplayer ook tegenvalt laat ik die game helemaal links liggen.

 • VIChiefIV

  Ik ben absoluut tegen en zal hem dus ook niet kopen. Zelfs niet als EA over enige tijd de boel nog laat ombouwen, mijn vertrouwen is geschaadt door deze game dus EA kan doodvallen.

 • Tijl Van de Velde

  Nog een Star Wars: Battlefront II review. Waarom is dat nu in godsnaam nodig?

  • Voor niet-Premium leden. De in-depth review is alleen voor onze supporters.

 • Botjenr1

  Ik haal ‘m gewoon ff voor de eyecandy.

 • roeland

  Het doet me echt pijn om te zien hoeveel mensen deze scam van een game alsnog gaan kopen… Ik zal aan jullie denken over een paar jaar wanneer elke game is verworden tot een 60 euro kostend entreekaartje voor een virtueel casino…

  • Botjenr1

   Heb zo’n 4 uur in FIFA 18 zitten, CoD WW2 level 25 nog geen prestige, Assassins Creed Origins zit op zo’n 30% en Super Mario Odyssey net neergestort op Dwaaleiland.
   Dan kan deze er ook nog wel bij toch?
   Over ethiek ken je een bibliotheek vol schrijven…

   • roeland

    Tot je over Mario begon, dacht ik ‘deze guy is exact het type wat een Battlefront gaat kopen’. Nu ik weet dat je wel degelijk bekend bent met games die meer zijn dan enkel een melkkoe/marketing vehikel, hoop ik dat je nog bijdraait 😉

    • Druidys

     Wat voor games iemand leuk vindt is altijd nog persoonlijk. Zelf heb ik namelijk ook wat redelijk aan te merken op de nieuwe Mario terwijl de meeste mensen er niks over zeggen puur omdat het van Nintendo komt (Gamekings doet hier ook aan mee) maar Mario doet echt niets nieuws en het kind gehalte is echt zielig hoog. De gameplay van Mario is wel leuk maar op alle andere vlakken en zelfs die van de gameplay zijn er veel betere games. Maar dat zijn die Nintendo glazen die de meeste op hebben.

 • Steveennn

  Het lezen van al de haat die EA nu krijgt dankzij deze game op reddit is echt geweldig. Leedvermaak. Maar het is wat mij betreft ook terecht. Ik kan me de goede oude tijd nog herinneren dat je een 60 euro game kocht en je ook echt heel de game had en niet van alles achter slot en grendel zat of na net iets meer dan een maar alweer een DLC uit komt.

  • Druidys

   Ik ben ook niet voor betaalde lootboxes. Maar ik betaal liever 60 euro voor een game met dlc en lootboxes dan 90 euro voor een game met dlc en zonder lootboxes. In een ideale wereld zou het 60 euro zijn voor een game met dlc en lootboxes alleen te verkrijgen met in game currency ipv echt geld of wel met echt geld maar dan alleen cosmetisch. Maar volgens mij is EA gebonden door Disney en mogen zij geen cosmetische lootboxes only maken. Ik snap iedereen zijn haat wel maar mensen kunnen ook overdrijven.

 • Druidys

  Mensen overdrijven zo graag. Maar ik koop liever battlefront 2 voor 50 euro met alle dlc’s en lootboxes ipv 90 euro. Ik doe niet aan microtransacties en stoor me er niet aan de je wat tijd in een game moet steken om dingen vrij te spelen. Daarbij duurt het helemaal niet zo lang om dingen vrij te spelen (maar mensen spreken graag in hyperbolen), maar haten op alles is populair. Had ik de game liever met alleen lootboxes gezien voor cosmetische redenen, ja maar zo zit de business wereld niet in elkaar.

  • VIChiefIV

   Sommige heroes kosten 40 uur om vrij te spelen, da’s een hele werkweek! lang spelen voor slechts één hero.

   [quote]Had ik de game liever met alleen lootboxes gezien voor cosmetische redenen, ja maar zo zit de business wereld niet in elkaar.[/quote]
   Da’s nu juist het punt. Als wij met zijn allen besluiten ‘enough is enough’ en we boycotten deze game geeft dat een heel sterk signaal af naar EA dat we dit soort zaken niet pikken.

   • Druidys

    40 uur is pure onzin. Ik heb al meerdere heroes vrij gespeeld en ben maar 12 uur bezig geweest. Mensen spreken graag in hyperbolen.

    • BassieB

     40 uur was dus geen pure onzin, EA heeft na alle klachten de vrij speel tijden met 75%( !!!!!!!!!) verlaagt.

     Mensen spreken graag in hyperbolen, maar dit keer werd er niets overdreven.

     • Druidys

      Is dus nu niet meer van toepassing daarbij heb ik niks tegen grinden in games aangezien ik graag mmo’s speel.

 • Hoofdman88

  Koos: Waar haal je je Sweater weg?

  • Wat?

   • Hoofdman88

    Je vest die je in aan hebt in de clip…waar is die te koop?

    • Adidas Store natuurlijk! 🙂

    • rio_ull

     Hugh Hefner liep ook continue in dat materiaal rond.

 • Turfschipper

  Heb best begrip voor wat jullie proberen. Maar zo de reviews, dat is niks. Ik snap niet zo goed dat de premium videos na een tijdje niet open for all worden. Weekje of twee a drie.

  Hoef je niet deze sloeber reviews op te nemen en splits je je community niet zoals nu. En hebben de premium bazen ook meer het idee dat je een site support ipv dat je pay wall leges af staat.

  Dit spel laat ik schieten. Voor mij heeft al dat uplevelen, ranken, sparen en uitbreiden van je strijder en wapen het plezier in shooters volledig verpest.

  Een scout geef je een snipergun, kan die kiezen uit 2. Thats it. En dan een klasse of 6, meer heb je niet nodig. En of je nu meteen instapt, of een paar maanden later, iedereen kan dezelfde guns kiezen. Zal wel nooit meer zo worden helaas.

 • Mozil

  Mijn vraag aan jou is: Ga je dit spel spelen ondanks dat je tegen de lootboxes bent?

  Mij maakt het namelijk niet zoveel uit dat er lootboxes inzitten. Het gaat mij bij deze game meer om de ervaring en de setting. Ik stoor mij in Fifa ook niet aan de gasten die 100de euros aan pakjes kopen om maar een beter team te krijgen. Ik speel daar gewoon met mijn 78 overall nederlandse team en win vaak nog van die gasten. Ik zie Battlefront ook niet als een hardcore shooter waarin ik perse de beste moet zijn. Ik speel het omdat ik Star Wars leuk vind.

  Ik ga deze game wel halen, ondanks de lootboxes. Ik zal mijn portemonnee laten spreken door geen lootboxes te kopen, maar ik ga deze niet laten liggen als Star Wars fan.

  • Boskeerl

   Dit dus

  • Greenekitten

   EA heeft een goeie aan jou. Als je je portemonnee wil laten spreken dan koop je de game niet. Geen lootboxen kopen kan hen niets schelen aangezien iemand anders jouw aandeel in meervoud koopt. Het enige dat ze kan schelen is het aantal verkochte exemplaren en hun brand image.

  • VIChiefIV

   Dan laat je je portemonnee dus niet spreken, simpel als dat. Op het moment dat je de game koopt heeft EA zijn cut al binnen gehaald.

   Ik ben hier heel principieel in. Hoewel ik de game ook gameplay technisch niet geweldig vond, het is een erg matige shooter met een zeer lage leercurve, had ik het nog wel voor de fun+setting willen spelen met wat vrienden.

   Maar de mentaliteit die EA aan de dag ligt mag wat mij betreft maar rekenen op één soort reactie van ons als gamecommunity: Up yours!

  • Heel die loot box kansloze “nieuwswaarde” prietpraat is gewoon een trendy topic maar zwaar overdreven. Die 1 op de 100 keer dat het pay to win is in een game moet je lekker links laten liggen. Bij de meeste games is het gewoon puur een extra mogelijkheid waar je niet snappen mee hoeft te doen.

   • Dehumanizer87

    In het geval van Destiny 2 vind ik het overdreven, in dit geval niet, pay to win voor een game die volle prijs kost is simpelweg een misdaad.

    • Henk van Puffelen

     Valt wel mee met die P2W. Je hebt geen enkele garantie dat je nu opeens onverslaanbaar wordt. Daarnaast kan van elke hero maar 1 tegelijk in de match spelen.
     En skills zijn toch echt het allerbelangrijkste.

     • Dehumanizer87

      Op die manier is alles goed te praten, pay to win microtransacties horen niet thuis in triple A spellen.

  • Henk van Puffelen

   Skills boven bankrekening.

  • Sang-G

   Die willen nog meer van dit soort mensen. Right in the asser.

 • Bridgeman

  Ik heb respect voor wat jullie doen en dat jullie niet doodmoe worden van een lange en een korte versie opnemen voor elke review.

 • Jullie hebben eerst 2 lange toffe items opgenomen met 3 man, heerlijk. Waarom. Dit item dan? Is toch volslagen nutteloos of mis ik iets?

  • jazeker

   Voor de niet premiums

  • Ellie

   De andere items zijn premium

 • USAS

  Thanks voor de review Koos!

 • Dehumanizer87

  Erg ironisch, proberen meer geld te verdienen door lootboxes door ieders strot te douwen, maar uiteindelijk lopen ze er een hoop geld door mis, ook mijn geld zullen ze niet krijgen !

 • Zrmi

  Ik zou ook de niet premium reviews toch ook met 2 personen doen. Ondanks dat het gelukkig niet meer zo gerushed is blijft het erg eentonig en een beetje ‘saai’ voor het beeld.

  En ik wilde het eigenlijk niet posten, maar na 10 minuten verder luisteren moest het ik toch even zeggen… Een beetje op de hoeveelheid ‘uhh’ letten 😉

 • kazeman

  Potverdriejandubbeltjes ik had minimaal Boris en/of steven verwacht met deze review…
  Laat me raden… ik moet betalen om naar jullie te mogen kijken? Gamekings is groot geworden met het gezeik van Boris !!

  • Goeniegoegoe

   dus dit, nou krijg je stagaire die je met moeite de game komen uitleggen, en moet je door de premium wall heen voor de ouderwetse preview.

 • johan solo

  ik wil Darth Vader hoeveel kost mij dat in extra euro’s ?

  • Noet Games

   kan niet met credits worden gekocht

   • Nu niet meer, kon wel. In loot boxes zaten namelijk ook vaak credits.

 • Noet Games

  Is het zo erg pay to win? Je kunt maximaal rare star cards halen en zodra de cosmetics uitzijn zullen die vooral in de lootboxen komen. Er zullen ook andere manieren zijn om door de game heen te gaan. Ea luistert wel als de comunity zeikt en dat doet het nu. Maar die heftige reacties hoeven nu ook niet weer. Die developers hebben doods bedreigingen gekregen voor die lootcrates… dit is toch geen normaal gedrag. en vind je het niet leuk prima koop niet, ga weg, en bemoei je er op de forums niet meer mee.

 • Michel

  Het meervoud van modus is modi. Ik heb weer van je genoten, Mooten.

 • Goeniegoegoe

  beetje saaie bende geworden met zo goed als alle content achter een premium wall. Kennelijk gaan jullie anders failliet en dat willen we ook niet met ze allen. Ik zou dit soort verkorte reviews gewoon skippen, want niemand is er echt bij gebaat als je de goeie reviews toch al achter premium zet.

 • kazeman

  Ik heb een vraag : is er al iemand die een abbonement bij elkaar heeft `gemined` ?

  • J.

   nope

 • M4tts

  Tja Dice en singleplayer campagnes is nooit een goede combi geweest.

 • Sang-G

  Negeer dit spel en koop het gewoon niet. Je betaald al €60,- om nog eens in-game te moeten betalen of je moet gaan Grinden. De aandelen waren gezakt en meteen hebben ze de micro transacties weggehaald. Blijf het niet kopen. Anders heb je straks bij elke game dit soort gare Fiasco’s..

 • Sang-G

  Minder stagiaires in huis halen de oude 3-4 op de bank de rest naar insidegamer en gamekings.tv is zoals het oude. Blammo neemt voor niks nieuwe mensen aan. Terwijl de serie niet goed loopt. Hoe krom ben je dan.

  • PourLeWolf

   Gast.. Insidegamer maakt niet eens video content. Ik kende die lui niet eens totdat jij erover begon en ik aan het googlen ben geslagen.

   Daarnaast neemt Blammo genoeg nieuwe mensen aan: Koos, Shelly, Kevin zijn al een paar simpele voorbeelden.. Als je reageert, terwijl je comment niet waarheidsgetrouw is; ”hoe krom ben je dan.”

 • Botjenr1

  Microtransacties uit Battlefront 2 gehaald!
  De rant heeft geholpen, veel knalplezier allemaal!
  Pieuw pieuw pieuw.

 • Jase024

  Fijne review hoor, ik laat deze game ff links liggen.

 • gerrit hiemsta

  dank je wel voor deze review Koos.

  Je bent een onzekere drol

 • Reamon

  Dit item heeft wel een hoog “Hoi ik ben Koos en mijn spreekbeurd gaat over…” gehalte…
  Ik had hier minimaal wel een Steven of Boris naast verwacht, op naar het Premium item dan maar 🙂

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord