Menu Premium
Loading...

Spider-Man Remastered Review (PC): Kopen, budgetbak of slopen?

03/09/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2018 wist Insomniac Games te verrassen met de originele Spider-Man voor de PS4. Nu, vier jaar later, swingt Spidey naar de PC. Weet het diezelfde magie te bewaren? Je hoort het in de Spider-Man Remastered review voor de PC.

Nixxes levert weer een dijk van een port op

PlayStation games komen steeds vaker naar de PC en binnenkort zelfs naar mobile, want ook daarvoor heeft Sony inmiddels een afdeling in het leven geroepen. Na een wat rommelig begin met Horizon Zero Dawn is PlayStation eindelijk thuis op PC gebied. Dat heeft onder andere te maken met Neerlands trots: Nixxes. De Nederlandse developer is verantwoordelijk voor een aantal goede console naar PC ports, Marvel’s Avengers is één van de vele voorbeelden, en ook met Spider-Man hebben ze wederom vakmanschap weten af te leveren. Insomniac’s game is dan ook bijzonder customizable en ook de performance is over verschillende type systemen meer dan prima. Petje af!

Spidey is meer ervaren in Spider-Man Remastered

Spider-Man Remastered is echt een Sony game. Het is een third person open wereld action met een nadruk op karakters en ook storytelling zoals we dat ook bij andere first party games hebben gezien. In deze game spelen we met een al wat oudere Peter Parker, een meer ervaren Spider-Man. Hij heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven en al vaker degens gekruist met het gespuis van de stad. Zo trappen we de game af met een inval op het kantoor van de Kingpin en zien we jouw mentor Otto Octavius strugglen met de burgermeester Norman Osborne om überhaupt zijn funding en wetenschap draaiende te houden. Niet in de minste plaats is Norman Osborne ook nog eens een flinke concurrent vanwege zijn belangen in Oscorp. Daarnaast loopt de relatie met MJ een beetje scheef en is dit alles bij elkaar een goede voedingsbodem voor een tof verhaal.

De game is vanaf 13 augustus verkrijgbaar op PS5 en Steam en is op te pikken voor zo’n €59,99. Benieuwd of het iets voor jou is? Check dan de Spider-Man Remastered review voor PC. Dit jaar zal ook Miles Morales uit moeten komen, ook daarvan hebben we een review voor je!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch