Menu Premium
Loading...

Samurai Warriors 5 Review: Kopen, budgetbak of slopen?

04/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Af en toe vinden we het tof om een niche game wat meer in de spotlights te zetten. Vaak omdat we zelf iets met de niche hebben en de game in kwestie goed is en dus een groter publiek verdient. Zo hadden we laatst Microsoft Flight Simulator 2020, deze week The Ascent en gaan we het in deze video hebben over Samurai Warriors 5. Want deze game vertegenwoordigt een kleine, maar wat een aantal van ons betreft, hele fijne niche: de Musou-game. Wat Musou is en waarom dat genre op zijn tijd een verademing kan zijn, dat zie en hoor je in de review van Samurai Warriors 5.

Samurai Warriors 5 review: Hoe spectaculair hakt deze game weg?

Samurai Warriors speelt zich af na het einde van de Onin-oorlog, tijdens de Sengoku-periode. Het spel vertelt het verhaal van twee van de meest vooraanstaande militaire commandanten van deze periode: Nobunaga Oda en Mitsuhide Akechi. En die gaan in deze game een flink potje knokken met andere Warlords. En al die battles hebben ook echt plaatsgevonden, alleen natuurlijk niet op de wijze waarop het hier uitgevochten wordt. In het Musou genre draait het namelijk om het zo geil mogelijk over de kling jagen van de vijand. De strijd gewoon winnen, volstaat niet. Het kan, maar dan gebruik je games als Dynasty Warriors, Kessen en Samurai Warriors niet op de juiste manier. Het is zoals Skate het zegt: “wil je een goed boek lezen of neuken”. En dat laatste is Musou.

Wil je een boek lezen of wil je neuken?

Skate was een groot Musou fan. En Samurai Warriors 5 is een hernieuwde kennismaking met de serie en het Musou genre. Is het Skate bevallen? En wat vindt JJ van deze game? Een man die graag grof geweld toepast in games, maar nog weinig Musou ervaring had. Wordt hij er ook geil van? Het antwoord vind je in de review van Samurai Warriors 5.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch