Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Ripoffkings: “Dit is gewoon een AliExpress game joh”

10/09/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het zal je maar gebeuren. En wie weet komt het je wel bekend voor. Op je verjaardag krijg je eindelijk dat spel wat je al zolang wilde hebben. Eindelijk kan je zeggen dat je de trotse eigenaar bent van Death Stranding! Je start de game op en tot je schrik is het helemaal niet Death Stranding. Je hebt namelijk te maken met de openlijke ripoff  Man Standing… Ook leuk natuurlijk… maar niet geheel wat je wilde hebben. JJ gaat samen met Jelle en Koos kijken naar een dik tiental van deze schaamteloze ripoffs. Zijn deze spellen echt stukjes schaamteloos kopieerwerk of hangen ze meer richting parody? En wat zorgt er nou voor dat iets een ripoff is? De mannen vertellen het jullie in de premiere van: Ripoffkings!

Een AliExpress versie van een game

Je ziet het steeds vaker, er is een game waar veel hype rond hangt. Dan zijn er altijd tuurlijk mensen die in willen cashen op dit soort titels. Ze maken een game die bijvoorbeeld een bijna identieke naam draagt, dezelfde stijl heeft of gewoon exact lijkt op het originele product, maar dan minder goed gemaakt. Gefeliciteerd! Je hebt een AliExpress versie van het spel. Tuurlijk, de meeste mensen zullen wel door hebben dat het niet de echte game is. Maar mensen die minder afweten van games kunnen nog wel eens voor deze dingen vallen.

Niet iets unieks

Maar natuurlijk is dit niet een nieuw iets. Zo zijn er genoeg voorbeelden op te noemen van films waar ripoffs van zijn gemaakt: Zo heb je bijvoorbeeld: Jurassic Park – Jurassic City en Snakes On A Plain – Snakes On A Train. En dat zijn maar een paar kleine voorbeelden. Ook is de kans groot dat je wel eens van die neppe lightsabers hebt zien liggen bij de Intertoys die niet onder de Star Wars-naam worden verkocht. Overal zijn ripoffs van. Dus ook van games. En dan bevind je jezelf op ons terrein…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch