Menu Premium

Riot Games werkt aan spirituele opvolger Counter Strike

Jan Johan Beldrok 16/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Riot Games, de developer achter een van de populairste games van de laatste jaren (League of Legends), schijnt, als we de geruchten mogen geloven, bezig te zijn met de spirituele opvolger van Counter Strike. Dat is nogal een dingetje, want al jaren zijn developers op zoek naar een shooter die op esports-gebied CS:GO naar de kroon kan stoten. Het is een soort van de heilige graal. En tot nu toe is iedereen daarmee plat op de bek gegaan. Call of Duty, Battlefield, Overwatch. Allemaal leuk en aardig, maar geen enkele bedreiging voor de populariteit en kwaliteit van Counter Strike.

Kruising tussen Counter Strike en Overwatch

Riot gaat het echter gewoon weer proberen. Dat beweren enkele pro-CS:GO en Overwatch-gamers die naar eigen zeggen met de nieuwe shooter van de Amerikanen hebben mogen spelen. Project ‘Ares’ zou volgens deze e-sporters een kruising worden tussen CS:GO en Overwatch. Die speelsessies vinden al ruim een jaar plaats en de game zou al een aantal jaren in ontwikkeling zijn. Dus dat hebben ze goed onder de radar weten te houden.

‘Project Ares’ wordt unaniem geprezen door gamers die game mochten uitproberen

Zoals we in de eerste alinea al aangaven, hebben velen gefaald bij hun poging om een goed alternatief voor Counter Strike te produceren. Niemand kan blijkbaar op tegen de fameuze fps die jaren en jaren aan doorontwikkeling kent. Wat ook helpt is dat de game echt gemaakt voor esports en niet als primair doel heeft om games te verkopen. Waardoor de essentie van de shooter en haar gameplay hardcore kan blijven. Riot heeft met League of Legends echter bewezen dat ze weten wat de hardcore gamer wil en in staat zijn om een uitgebalanceerde esports game te maken. God teken is ook dat alle testers van de game off the record het nieuwe project prijzen. Zou het dan eindelijk toch gaan gebeuren?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch