Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Retro games spelen op de Steam Deck: Hoe doe je dat?

22/02/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerder deze week hadden we een item op de website staan over onze favoriete handhelds aller tijden. Veel fraaie exemplaren uit vervlogen tijden passeerden de revue. Vandaag de dag hebben we te maken met een hele nieuwe generatie of misschien wel beter gesteld, adaptatie van de handheld: de portable PC. Met als absolute uitblinker de Steam Deck van Valve. Jasper is een groot fan van de Steam Deck én van retro games. Hij draagt zijn classics from the past het liefst altijd bij zich. Logisch dus dat hij deze spellen op zijn Steam Deck wilde hebben staan. Kan dat? En zo ja, hoe flikt hij dat dan? De uitleg plus een blik op de fun die je kan hebben met retro games op je Steam Deck, krijg je in deze video.

Wat nu high end PC games spelen? Keiharde retro games op je Steam Deck

Voor JJ, die in dit item de vragen stelt, klinkt het soms wat vreemd. Koop je een dikke PC voor in je broekzak, ga je er pixelige games op spelen. Jasper ziet dat totaal anders. Hij houdt nog steeds van sommige classics op de NES, Game Boy of Dreamcast. Om maar een paar old school platformen te noemen. Hij houdt van de nostalgische gevoelens en soms vindt hij bepaalde games in bepaalde aspecten ook beter dan het huidige aanbod. Vandaar dat hij direct na de aanschaf van de Steam Deck aan de slag ging met emulators en ROM’s.

Hoe werkt een emulator op de handheld van Valve?

Omdat wij denken dat meer bezitters van een Steam Deck deze behoefte kennen, vroeg JJ aan Jasper om stap voor stap en in Jip en Janneke taal uit te leggen hoe je die oude krakers op je nieuwe handheld krijgt. Is dit een ingewikkeld proces of kan een kind de was doen? Je krijgt het antwoord in deze video over emulatie op de Steam Deck.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch