Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Ranking the Handhelds: wat hebben we het liefst in onze handen?

20/02/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Brievenmaandag was de officiële aftrap van de Retro Week. Maar nu kun je gaan kijken naar het eerste echte retro-item van deze week. Die heeft direct een simpel en pakkend onderwerp: Wat is de beste handheld die we ooit in onze handen hebben mogen houden? Dit is 100% voer voor discussie omdat we er tientallen in onze handen hebben gehad. En er kan er maar één de beste zijn? Welke wordt het? Het antwoord krijg je in deze video waarin Boris, Jasper en Koos hun favoriete handhelds uit de doeken doen. Komen ze tot een gezamenlijk eindoordeel, of blijft men verdeeld en houdt men vast aan de eigen voorkeur?

Wat zijn onze favoriete handhelds aller tijden?

De handheld is, als we Wikipedia mogen geloven, een draagbare of handzame spelcomputer waarop je spelletjes kunt spelen. De meest bekende voorbeelden zijn de Nintendo DS, de Nintendo 3DS, de PSP, de PlayStation Vita en de Game Boy Advance. Tot de mindere goden behoren onder andere de Gizmondo, de Supervision, de Mega Duck/Cougar Boy en de WonderSwan. Het commerciële succes wil niet per definitie zeggen dat deze apparaten voor de drie heren ook direct de betere handhelds waren. Iets obscuurs kan juist ook een heel goed gevoel hebben gegeven.

De Nintendo 3DS, de PSP,  of toch de Game Boy Advance?

Jasper en Koos hebben voor dit item ook een aantal van hun eigen handhelds mee genomen. Hoe vaak speelden ze er op en hoeveel waarde hechten ze aan ‘draagbare’ consoles? Is het een aanvulling op het spelen op een gewone console of echt een hele andere manier van gamen? En welke handhelds hebben op hen de best indruk gemaakt en waarom? De antwoorden op al deze vragen krijg je in deze video waarin de handhelds aan een kritische blik onderworpen worden. Wat zijn de beste handhelds en welke scoren niet bepaald goed bij Boris, Jasper en Koos?

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch