Menu Premium
Loading...

Resident Evil Village Preview – ‘Horror van de buitencategorie’

21/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Resident Evil serie staat al ruim een decennia bekend om het leveren van hoogstaande, creepy survival horror ervaringen. Nadat de serie van 2005 t/m 2012 in een soort van actiefase kwam, zette developer Capcom met Resident Evil: Biohazard een stap richting zijn roots. En daar waren we dankbaar voor. Met Village lijkt de Resident Evil franchise deze lijn door te zetten. JJ en Skate hebben de demo kunnen spelen en daar boven op een uur aan extra, exclusieve footage mogen zien. Hoeveel impact gaat Resident Evil Village volgens hen op 7 mei maken. Je ziet en hoort het in de Resident Evil Preview.

De link met Biohazard

In Village speel jij als Ethan Winters, die tevens ook de protagonist was van Biohazard. Na de gebeurtenissen op de Baker Ranch probeerde Ethan samen met zijn vrouw Mia het normale leven op te pakken. Maar, je raadt het al, dat lukt niet echt. Hun normale leventje wordt plots verstoord als hun dochter Rose wordt meegenomen door de oude bekende Chris Redfield. In de zoektocht naar Rose komt Ethan uiteindelijk bij een mysterieus Europeaans dorpje  terecht waar niet alles zo normaal is als dat het zou moeten zijn. En dan begint de ellende.

Resident Evil Village is gruwelijke First Person horror

Net zoals in Biohazard keert Resident Evil Village terug met een first person perspectief. Waar jij in de meeste Resident Evil games kon genieten van een third person perspectief of van fixed camera angles, ben jij zelf nu weer het kijkpunt. JJ en Skate hebben volop content mogen bekijken, dwars door het verhaal heen. Aan hen de schone, maar lastige taak om jou spoilervrij te vertellen wat de nieuwe game allemaal gaat brengen. Hoe speelt het? Hoe eng is het? Hoeveel vibe heeft de Europese omgeving? Is de gameplay anders, of grijpt Capcom echt terug naar old school mechanics? Je gaat het allemaal zien en horen in deze Resident Evil Village Preview van een klein half uur.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch