Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Resident Evil 4 Remake Premium Review: ‘Zo kan een remake ook zijn’

17/03/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nadat we eerder deze week zombies naar de kloten hebben kunnen hakken en knallen, is het nu de beurt aan infected wezens. Een game die we al vele, vele maanden op ons vizier hebben staan, Resident Evil 4 Remake, mocht getest worden. En man oh man, wat hadden we daar een zin aan. Iedereen op de redactie wilde bij de review zitten. Iets wat we niet vaak meemaken. En al helemaal niet bij een remake. Want daar hebben we het doorgaans niet zo op. Capcom heeft echter met de renovatie van Resident Evil 2 & 3 bewezen dat ze weten wat een echte remake nodig heeft. Het waren bijkans compleet nieuwe spelervaringen. Hoe zit dat met de remake van deel 4? Je ziet en hoort het antwoord in de Resident Evil 4 Remake Premium review.

Resident Evil 4 Remake review: Kan deel 4 nog beter worden gemaakt?

Resident Evil 4 Remake is de ‘2023 versie’ van een ware klassieker. Sterker nog, voor velen is het vierde deel, het beste deel uit de reeks. Dat legendarische spel ‘remaken’ is best een gewaagd project. Je kunt iets namelijk ook stuk maken? Even opfrissen. Deel 4 speelt zich af zes jaar na de biologische ramp in Raccoon City. Agent Leon S. Kennedy, één van de overlevenden van het incident, moet de ontvoerde dochter van de Amerikaanse president redden. Hij vindt haar in een afgelegen Europees dorpje, waar iets goed mis is met de lokale bevolking. En dan weet je exact wat je te doen staat. Schiet, schop en hak je zelf een weg door een letterlijk en figuurlijke geïnfecteerde wereld.

Wat heeft Capcom allemaal veranderd?

De drie heren sloten zich een weekend lang op en deden alle lichten uit. Is Capcom er in geslaagd om voor de derde keer op rij een echte remake van een game te produceren? Een remake die er voor zorgt dat je een totaal nieuwe spelervaring krijgt in plaats van dat je het oude spel in een ietwat opgepoetst jasje speelt? Het antwoord krijg je in deze review.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch