Menu Premium
Loading...

Resident Evil 4 Remake Preview: Biedt het echt een nieuwe spelervaring?

03/03/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben het al vaker gezegd, we zijn niet echt fan van remasters en remakes bij Gamekings… behalve dan als Capcom het doet. Want de remakes van Resident Evil 2 (2019) en Resident Evil 3 (2020) waren super. Het zorgde er voor dat je echt een nieuwe spelervaring onderging. Natuurlijk herkende je aspecten uit het origineel, maar het spel was echt de moderne tijd in gebracht en aangepast waar nodig. De renovatie ging way verder dan een likje verf over de graphics smijten. Campcom zette echt de standaard als het ging om remakes. En nu is daar dan de renovatie van misschien wel de beste Resident Evil ooit gemaakt: Deel 4. Hoe pakt dit uit? Het antwoord krijg je in de Resident Evil 4 Remake preview.

Resident Evil 4 Remake preview: Er zijn veel aanpassingen gedaan    

Even het geheugen opfrissen. Resident Evil 4 speelt zich zes jaar na de biologische ramp in Raccoon City af. Agent Leon S. Kennedy, één van de overlevenden van het incident, moet de ontvoerde dochter van de president van de Verenigde Staten redden. Hij vindt haar in een afgelegen Spaans dorpje, waar iets vreselijk mis is met de lokale bevolking. En dan weet je het wel. Dat wordt weer een game lang mutanten van je af slaan & knallen. Waar we overigens verre van een hekel aan hebben. Maart dat terzijde. Hoe heeft Capcom het origineel aangepakt? Want die was zo goed, daar maak je eerder iets kapot aan dan dat je het nog verbeterd. Toch…

De gehate QTE’s zijn tot het minimum beperkt

Toch gingen ze in Japan aan de slag. En hoe. Er is een waslijst aan zaken die anders zijn. Van nieuwe side quests en zes verschillende besturings presets tot het weglaten van QTE’s en het vergroten van de bewegingsvrijheid van Leon. De game lijkt echt flink  op de schop te zijn gegaan. Maar werkt het allemaal? JJ mocht 17 minuten aan nieuwe gameplay zien en geeft in deze preview zijn oordeel.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch