Menu Premium
Loading...

PS5 DualSense & Xbox Series X controller Review

11/11/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Één van de belangrijkste onderdelen van een console is de controller die je erbij krijgt. De controller is immers het apparaat dat ervoor zorgt dat jij acties kan uitvoeren tijdens het gamen. Niet iedere console heeft de luxe gehad om een goeie controller te krijgen. De eerste Xbox controller was niet geliefd en de GameCube controller kon ook niet iedereen bekoren. Over het algemeen hebben de PlayStation en de Xbox echter prima controllers gehad. Sterker nog, de huidige Xbox-controllers worden door veel mensen gezien als één van de beste controllers in gaming. Met de Xbox Series X al te koop en de PS5 bijna in zicht betekent het dus ook dat we twee nieuwe controllers tot onze beschikking gaan krijgen. En wij vonden het een goed idee om deze met elkaar te vergelijken.

De Xbox Series X controller

Op het eerste gezicht lijkt het alsof er niet veel verschil zit tussen de Xbox One controller en de Xbox Series X controller. Maar dit verschil is er wel degelijk. Zo is er aan de nieuwste Xbox controller een sharebutton toegevoegd, is de Dpad aangepast, heeft het een textured grip, beschikt het over usb-c en zijn er kleine aanpassingen gemaakt aan het ontwerp zelf, zodat deze beter in de handen van de gamer zal liggen. Ook bied de nieuwste Xbox controller de mogelijkheid om batterijen in de controller te stoppen, zoals we gewend zijn van Xbox. Maar zijn er ook echte next-gen functionaliteiten?

De PS5 DualSense controller

Ten opzichte van de DualShock 4 zijn er behoorlijk wat aanpassingen gemaakt voor de DualSense. Zowel in design als in functionaliteit. Qua design is de Dualsense wit met zwart gekleurd, met blauwe randen bij de touchscreen. Dit is in tegenstelling tot de Dualshock’s volledige zwarte kleur. Qua functies bied de DualSense een aantal nieuwigheidjes. Zo beschikt de controller over adaptive triggers en haptic feedback. Dat klinkt al wat meer next-gen. Maar is dat ook zo? Koos en JJ hebben beide controllers flink onder handen genomen en vertellen jullie hun bevindingen in deze review van de PS5 DualSense en de Xbox Series X controller.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch