Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Prince of Persia: The Lost Crown Premium Review: 2024 begint top

11/01/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

De eerste review van 2024 is er een om naar uit te kijken. De Prince is namelijk terug. Niet in een grote, moderne setting, dat moet Sands of Time gaan bieden, maar in de vorm van een old school adaptatie genaamd Prince of Persia: The Lost Crown. Een game waar we bij Gamekings hoge verwachtingen van hadden. We houden namelijk van een fijne portie Metroidvania op zijn tijd. Mits het goed is uitgewerkt natuurlijk. Want het genre kent een hoop valkuilen. Een slechte besturing, onduidelijke map-structuur of suffe vijanden kan een Metroidvania tot een een bron van frustratie maken. Hoe zit dat met deze game van Ubisoft Montpellier? Het antwoord ga je krijgen in de uitgebreide Prince of Persia: The Lost Crown Premium review.

Prince of Persia: The Lost Crown review: Prins Ghassan redden is geen sinecure

De game draait om een Oosterse held genaamd Sargon. Hij is lid van een clan van warriors genaamd The Immortals. Sargon moet naar de vervloekte stad Mount Qaf afreizen om daar de ontvoerde prins Ghassan te redden. En dat avontuur verloopt dankzij letterlijk en figuurlijk allerhande obstakels allesbehalve soepel. JJ en Skate moesten beiden flink aan de bak om de klus te klaren. Een klus die ook nog eens gepaard gaat met een aantal onverwachte plot twists. Twists waar je in deze review vanzelfsprekend niks over hoort of ziet.

De game biedt alles wat een goede Metroidvania moet hebben

The Lost Crown is een zogenaamde 2,5D side-scrolling actie-avonture platformgame. Sargon kan springen, glijden en vliegen om snel tussen de vaak nasty platforms te bewegen. De vijanden die je overal tegenkomt, bestrijd je met jouw zwaard en boog. De game bevat verder een aantal Metroidvania-elementen. De spelwereld is bijvoorbeeld met elkaar verbonden door op het eerste oog onbereikbare openingen en geheime kamers. Als speler moet je voortdurend puzzelen om verder te komen. Allemaal gameplay die Skate en JJ graag voorgeschoteld krijgen. Hoe is het geheel uitgewerkt? Heeft Ubisoft eindelijk een top game in handen, van begin tot eind?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch