Menu Premium
Loading...

Prince of Persia: The Lost Crown Preview: ‘Dit hebben we gemist’

14/12/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

De prins is terug! En daar worden we bij Gamekings best blij van. We vonden hem vroeger altijd een coole dude, die zijn weg door de meest ingenieuze platform wist te slingeren. De beste man is een tijdje weg geweest. Prince of Persia: The Lost Crown is een 2.5D platform action adventure, ontwikkeld door Ubisoft. Het is de eerste nieuwe grote titel in de Prince of Persia-franchise sinds Prince of Persia: The Forgotten Sands. Een game die in 2010 uitkwam. Jasper mocht van Ubisoft vijf uur met de game pielen. Hoe hem dat afging en of hij de terugkeer van de prins tof vond, zie en hoor je in de Prince of Persia: The Lost Crown preview.

Prince of Persia: The Lost Crown preview: ‘Dit voelt verfrissend aan’

The Lost Crown is een side scrolling action adventure waarin de held van het verhaal, Sargon, kan springen, glijden en vliegen tussen allerlei pittige platforms. Verder kan hij zijn messen gebruiken om vijanden te verslaan. Een goed getimede parry zal Sargon’s Athra’s Glow opbouwen, waarmee hij een speciale vaardigheid ontketent als de meter volledig gevuld is. Als speler heb je toegang tot verschillende, op tijd gebaseerde krachten voor zowel gevechts- als platformdoeleinden. Met Rush of the Simurgh kan Sargon bijvoorbeeld door de tijd heen rennen, terwijl Shadow of the Simurgh hem een respawn-point laat plaatsen, waar je altijd naar kunt terugkeren.

Platform-actie met een Metroidvania-sausje

De nieuwe Prince of Persia kun je onder de Metroidvania-games scharen. De gamewereld is met elkaar verbonden en gevuld met snelkoppelingen en geheime kamers. Spelers moeten tevens verschillende puzzels oplossen om verder te komen. Door de wereld te verkennen, kunnen spelers tijdkristallen vinden die nodig zijn om nieuwe upgrades voor Sargons wapens te kopen. Hoe beviel Jasper deze gameplay? Hij is een groot fan van metroidvania’s. Is de prins echt terug? Prince of Persia: The Lost World komt volgend jaar op 18 januari uit voor de Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en de PC.

Omdat onze eigen gameplay te laat vanuit Ubisoft in de mailbox kwam, hebben we gebruik gemaakt van beelden van Rubhen925

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch