Menu Premium
Loading...

Uncharted: The Lost Legacy Review

Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Richard 'Skate' Simon
22/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het debuut van Nathan Drake op de Playstation 4 betekende het slotstuk van de Uncharted-serie zoals we die kennen. Toen ontwikkelaar Naughty Dog het einde van Nathan Drake als hoofdpersonage aankondigde, werd er gevreesd voor een einde van de zo geliefde reeks. Echter, niks blijkt minder waar. Bijna anderhalf jaar na de release van Uncharted 4 kunnen gamers namelijk aan de slag met Uncharted: The Lost Legacy. In deze stand-alone uitbreiding zal de speler het moeten stellen zonder bekende personages als Nathan Drake, Victor Sullivan en Elena Fischer. In plaats daarvan kunnen we aan de slag met Chloe Frazer, bekend uit Uncharted 2: Among Thieves en Uncharted 3: Drake’s Deception. JJ en Skate hebben de nieuwste Uncharted-game gespeeld. Ze vellen in dit item hun oordeel. Benieuwd wat ze te zeggen hebben? Check dan Uncharted: The Lost Legacy Review!

Een warm bad of een koude douche?

Uncharted: The Lost Legacy valt te spelen voor iedereen. Uncharted 4 staat dan ook volledig los van deze nieuwe uitbreiding. Waar we in het laatste deel met Nathan Drake meerdere gebieden aandeden, daar speelt Uncharted: The Lost Legacy zich voornamelijk af op een schiereiland bij India. De Uncharted-games worden alom bejubeld, maar steeds meer gamers irriteren zich ook aan de soms wat rigide gameplay. De steeds grotere roep om vrijheid werd in Uncharted 4 al enigszins beantwoord met meerdere vrij te doorkruisen gebieden. Maar voor velen was dit niet genoeg. Zo heeft Skate in een eerder stadium aangegeven Uncharted 4 niet te hebben gespeeld, ondanks dat de vorige drie games op de Playstation 3 hem wel konden bekoren.

Wat is jullie mening over deze Uncharted: The Lost Legacy? Heb je zin in een nieuw avontuur? Of komt deze nieuwe uitbreiding op jou meer over als een uitgekauwde heruitgave? Laat je horen in de comments onder Uncharted: The Lost Legacy Review!’

 

Loading...
 • Frank van Doorn

  Goede review heren.

 • RagingRens

  Nice item! Die snapback tho!

 • Rwn9328

  Skate nog steeds niet Uncharted 4 gespeeld? Game is even goed als deeltje 2.

  • Dat geloof ik best hoor. Het is in tegenstelling tot die oudere delen echter niet helemaal mijn type game meer, en dus is de behoefte om hem alsnog te spelen niet zo groot.

   • Rwn9328

    Dat kan uiteraard!

  • Thegladoss

   Nah, 4 is veruit het zwakste deel met de minste actie en de meest domsimpele platform elementen. Het verhaal is ook slechter dan de voorgaande delen door het vertrek van Amy Hennig.

   • Wickedty

    Zwakste deel is 3. 4 begint wat traag maar is daarna steengoed.

    • Thegladoss

     Nah, 4. Veruit. Uncharted 3 had genoeg toffe actie, 4 vrijwel niet.

     • Rwn9328

      3 was op het laatst bij elkaar gebreiden rotzooi. Uiteindelijk kwam het daar maar net goed mee. Deel 2 was episch en geweldig en deel 4 had een heldere insteek met duidelijk verhaal naar het einde van Drake.

     • Thegladoss

      Nah, verhaal in 4 was een rotzooi met de slechtste en meest irritante personages uit heel de serie.

     • Wickedty

      Oneens. Deel drie had de meest generieke enemies, allemaal gastjes in pak en zeer middelmatige boss. Was trouwens geen slechte game, maar van de vier voor mij toch duidelijk de minste.

   • Edwins1984

    Deel 4 vind ik persoonlijk dan weer het één na beste deel! De humor, afwisseling en verhaal vond ik echt van hoog niveau. Moet wel zeggen dat ik de actie altijd het zwakke punt vind van deze serie, gezien deeltje 4 meer klauterwerk heeft kon ik hem beter waarderen 🙂

    Deel 3 door die slechte schietactie en gamebreaking bug nooit uitgespeeld..
    Zie je maar weer hoe smaken kunnen verschillen 😉

 • KatchPhraze

  Hahaha staat ineens random JJ tegen je aan te humpen!

 • LA

  Hmm, ik wacht tot deze wat in prijs gezakt is. Ben best een Uncharted fan maar vind het toch wel wat prijzig met het najaar in zicht. Verder een prima review heren!

 • Eindelijk deze schijtgame eruit gekakt en dan nu alle aandacht op waarop het verdient: The Last of Us 2

 • andrelepate

  Ik heb een beetje hetzelfde als skate. Been there done that gevoel, vooral getriggered als de vloer weer eens ‘onverwacht’ onder je voeten wegzakt maar je je toch nog net vast weet te grijpen en de boel vervolgens om je heen explodeert. Bovendien vind ik de gameplay, met uitzondering van de puzzels erg ongevarieerd en totaal niet uitdagend (en nee, minder health en sterkere vijanden maken het voor mii niet leuker/uitdagender, eerder frustrerend).

  ik sla m over.

  • koekjew

   Hij heeft 4 niet eens gespeeld

   • andrelepate

    Dat hoeft ook niet,
    Ook de eerdere delen zijn allemaal gebouwd op dezelfde formule.

 • Nexxje

  Ik vind 40€ voor 8 a 9 uur zoveel geld / zo weinig tijd. Of ben ik te verwend ?( Mass Effect , WoW , Overwatch , total war warhammer etc ).

  • ferrariking

   ik vind 9-20 meer dan zat voor een game!

  • RobinGK

   Als je kijkt naar de kwaliteit van de ervaring, die je op zo’n niveau qua production value eigenlijk nergens anders ziet, is het dat zeker waard vind ik.

   • Mats313

    Als je bedenkt dat je het binnen een jaar waarschijnlijk al voor de helft van de prijs kunt spelen vind ik het geen €40 waard. De ervaring is over een jaar precies hetzelfde.

  • MarcelDG88

   je weet hopelijk dat games al zo’n 17 jaar hetzelfde kosten?(60 euro) Vind het wel leuk dat ze dit soort kleinschaligere projecten hebben die minder kosten(voor hun en voor ons).

  • Ik zou €30 een betere prijs vinden. met volwaardige singleplayergames ben je al makkelijk 30 a 40 uur mee bezig. de prijs voelt inderdaad niet helemaal lekker. je bent hier twee dagen mee bezig, dus 4+4 of 5+3 uur. of als je een dag vrij hebt maar 1 dag.

 • Hans Vehof

  ik heb alle uncharteds inmiddels in mijn bezit maar ik moet er nog aan beginnen. Is het qua verhaal nog wel leuk om uit te spelen? Als ik zoveel info hoor over Nathan Drake die er niet meer in zit? Is het verhaal té spoiled ?

  • RobinGK

   Nee hoor maak je maar geen zorgen 😉 Het verhaal in Uncharted is een van de redenen waarom je het speelt. De games hebben altijd bekend gestaan om geweldige personages en de menselijke interactie die ze hebben. Verder zijn de games ook heel spectaculair qua omgevingen en actie. (Deel 1 kan misschien wel iets te repetitief aanvoelen door de vele shootouts, maar is verder zeker aangeraden om te spelen zodat je de context in de latere delen hebt). Veel plezier!

  • Jase024

   Gewoon spelen die games, verhaal is ook weer niet zo denderend. De single player aktie echter wel, vooral bij deel 2 en 3.

 • RobinGK

  Goeie review! Nice om te zien dat je het toch nog geprobeerd hebt Skate 😀 Ik heb de game zelf ook al gespeeld en inderdaad, sommige mensen gaan erin met de verwachting een heel andere ervaring te krijgen terwijl dit gewoon gemaakt is op de core van Uncharted 4, en maar een jaar development tijd heeft gehad. Dit is dus gewoon een uit de hand gelopen DLC, die eerst voor 20 euro in de season pass werd aangeboden en daarna 40 euro is geworden omdat ze ermee door zijn gegaan (en iedereen die dus de season pass had deze wel gratis krijgt evengoed). Ik vind het uiteindelijke product meer dan geslaagd.

  Vond de grote momenten van de game zeker wel goed en als groot Uncharted fan heb ik me er erg mee vermaakt (Al 3x uitgespeeld). Ik ben het verder met jullie eens dat de open stukken van de game juist totaal niet nodig zijn, en de game op zijn best is wanneer het lineair blijft. Gelukkig is Uncharted nog een van de series die niet bang is om lineair te zijn en daarom ziet het er niet alleen zo geweldig uit, maar zijn de setpieces en het verhaal ook van zo’n hoge kwaliteit.

 • Bridgeman

  Heb superveel zin in deze game, Uncharted 4 vond ik ook gruwelijk. Aan die game kon je echt zien dat ze een nieuw niveau hadden bereikt vergeleken met de vorige delen, was een geweldige ervaring.

  Moet wel zeggen dat ik hoop dat ze zo langzamer hand een beetje stoppen met Uncharted. Deze DLC is super tof, en misschien nog één of twee van dit soort spinoffs is leuk, maar ze moeten van deze serie geen melkkoe gaan maken. Persoonlijk ben ik niet zo van The Last of Us, dus ik ben benieuwd wat Naughty Dog gaat doen na The Last of Us 2.

  • Ik vermoed dat The last Of Us een trilogie gaat worden. moet haast wel, genoeg verhaalmateriaal om aan te werken en te ontwikkelen.

 • manoahvdvelde

  Ik zou Uncharted 4 toch ook zeker nog een kans geven. Vond het echt wel een hele vette game.

 • Jeffrey

  ow ow ow skate.. ouwe cartoon character die je bent haha

 • Frank de Jong

  Inderdaad Skate, je moet echt aan Uncharted 4 beginnen, dat is zo’n enorm gruwelijke game.

 • Dylan Blok

  Ik zou echt mn hele spaarrekening neertellen voor een spel dat Mientje en Willemientje in de Jungle heet whahaha

  • Michel

   Dan zal die wel niet zo goed gevuld zijn, of wel?

 • Henk De Vries

  Jezus, dit moet wel een topper worden. J.J. kon gewoon de geuren horen! Wat een immersie!ongekend.

  Ouwe spacer dat t het is

 • T4

  Ik heb hier toch wel weer vreselijk veel zin in. Als het om storydriven gaat staan de games van ND toch wel erg hoog op mijn lijstje. Dit ‘vervolg’ op Uncharted 4 mag wel niet allemaal even hoogdravend zijn, maar de game speelt heerlijk weg en ontvouwt zich vaak als een Indiana Jones film. Niet al te gecompliceerd dus, maar wel heel lekker…

  Ben wel benieuwd of mij de semi-open wereld bevalt. Zou zomaar eens ten koste kunnen gaan van de pacing. Denk wel dat dit een mooie testcase is voor TLOU2.

 • Kid MMXV

  Zojuist Uncharted 4 (eerste game die ik van de serie heb gespeeld) uitgespeeld. Ik denk dat ik The Lost Legacy oversla. Wat ik vooral ijzersterk vond in UC4 is het verhaal tussen Sam en Nathan; en tussen Elena en Nathan. Het script is zo goed geschreven; ik kreeg vaak echt kippenvel of werd licht emotioneel. Pakkend!
  Wat hebben deze twee dames met elkaar gemeen; is er iets diepgaands nog tussen hun? Want zonder dat ijzersterke plot is UC vrij generiek. De combat en het klimmen vond ik daarin tegen erg generiek en het werd bij na een tijdje ook wel iets te herhalend.

 • Reiverdemon

  Ik heb alle uncharted delen gespeeld. En tijdens deeltje 4 kreeg ik ook een verzadigd gevoel. Wéér het klimmen, en wéér die shoot-out momenten. Ik ga deze game zeker spelen. Maar wacht wel zo lang mogelijk, om het weer fris aan te laten voelen.

 • Altijd een flinke uncharted fan geweest maar dit doet me niets. 40 euro voelt ook te duur aan voor een paar uurtjes gameplay. Die chicks doen me niet veel zoals ze ook al als sidekicks/badguys niets deden in eerdere delen. Ik pik m wel een keer ergens voor 20 euro. Als het een volwaardige game was met Drake erin zou ik het overwegen.

  • MarcelDG88

   6 tot 8 uur is toch geen paar uur? Jij hebt blijkbaar de tijden van de n64/snes en ps1 gemist. Games waren vaak max een uur of 10 en daar betaalde je 80 euro voor in de meeste gevallen. En dat terwijl gamebudgetten een fractie zijn van nu.

   • Dus omdat games vroeger 8 uur duurde moet ik dat nu ook maar okay vinden dan? Als dat jouw mening is vind ik dat cool hoor. Ik wil met het grote aanbod van games van nu inderdaad op zn minst voor dat geld meer speeltijd hebben. Vooral vergeleken de uncharted games hiervoor.

    • MarcelDG88

     Dus wacht, jij verwacht dat elke developer een game van 60+uur maakt en die ook nog verkoopt voor 60euro? Je vergeet even leuk dat development cost van een game van een paar miljoen naar een paar honderd miljoen is gegaan zonder enig voor van prijsstijging in de laatste 15 jaar. Waarom denk je dat elke game nu allemaal openworld nastreven. microtransactions, season passes, collectors editions hebben ect ect hebben? juist om enigszins die kosten te kunnen dekken.

     Games maken is niet gratis, en developers zijn geen liefdadigheidsinstellingen.

     BTW uncharted 1, 2 en 3 zijn 10u max

     • ViesVuilEnVet

      Uncharted : Drake’s Fortune was ook maar 8 uur. Als je gewoon zoals Skate speelt is €39,99 veel, maar niet voor een leuke goede game. Ik vergelijk games kopen altijd met een avondje stappen. dan ben je ook al gauw €50 kwijt in 6/8 uurtjes. Het staat niet in vergelijking met elkaar, maar het helpt wel om het een beetje te kunnen relativeren. En games zijn soms ietsjes duurder geworden. Uncharted: The Lost Legacy zou nu ruim ?80 hebben gekost. waar sommige games ?50 kosten voor 3-6 uurtjes op de snes in die tijd.

     • Waarom leg je woorden in m’n mond. Ik zeg helemaal niet wat jij nu verteld. Ik vind 7 a 8 uur weinig idd voor een dlc van 40 euro. Dat mag ik toch vinden. Ik Ben wel Meer dan 10 uur bezig geweest met alle uncharteds trouwens. Als Je daar alle trophies wil halen en ook wat mp in stopt ben je snel 40 uur bezig. Dat verlangen heb ik dan alleen bij een volwaardige game. Dat is mijn persoonlijke mening.
      Je hoeft ook absoluut geen medelijden te hebben met de inkomsten en uitgaven vande gamesindustrie hoor.
      Ik besteed zeker zonder pardon 150 euro aan ’n game als ik die waard vind. Ik vind dit het niet waard. Don’t take it so personal 🙂

     • MarcelDG88

      UC LL is ongeveer even lang als deel 1 dat hebben verschillende mediaoutlets gemeld.

     • Deel 1 was ook de kutste van alle delen vond ik. Ik deel 2 en 3 waren fantastisch.

   • bryan

    Gulden* dus 40 euro.

 • Julian Burford

  Heb de praise rondom de Uncharted games nooit helemaal begrepen. Uncharted heeft zonder twijfel spektakel, actie, bovennatuurlijke graphics en een sterk verhaal maar heeft op het gebied van gameplay mij nooit kunnen grijpen. Kon de kracht ook niet vinden om Uncharted 4 uit te spelen. Bij ongeveer de 20e ON RAILS klim en klauter sectie was ik er wel klaar mee. Waarom is Uncharted zo populair!? Ik begrijp dat ik hier de onpopulaire mening heb maar ik heb ook moeite om de enthousiasme achter de serie te begrijpen. Waarom is Uncharted zo goed?

  • Chiyaho

   Betere shooter en stealth mechanics? RotTR was zelfs op de hoogste moeilijkheidsgraad veel en veels te makkelijk. RotTR is een goede game maar ook die game laat genoeg steekjes vallen. Uncharted heeft inderdaad aardig wat on rails klim momenten, maar bij RotTR kon ik bijvoorbeeld al 5 minuten van tevoren zeggen welke kabel zou gaan breken als ik eraan hang om zo een dramatische chase sequence te initieren. Ik zou dan ook niet zo snel zeggen dat 1 van die 2 games echt duidelijk superieur is aan de andere.

  • Zrmi

   Waarom zou het een onpopulaire mening zijn dat je Uncharted geen leuke game vind? De een speelt nou eenmaal liever Uncharted of COD. En de ander speelt liever Tomb Raider of Battlefield… Who cares? Als je maar lol hebt met de games die je speelt toch? Voor mij part vind je Unearthed de Uncharted kloon nog een betere game…
   Maar als je niet begrijpt waarom de Uncharted games zo populair zijn, dan sta je gewoon niet open voor andermans mening en kijk je nogal kortzichtig naar games. Je noemt zelfs zelf al op welke ingrediënten voor veel gamers als genoeg zijn voor een toffe game ervaring.

  • Ken Engelborghs

   Nee hoor,
   ik had het bij deel 4 ook wel… gewoon meer van wat we al kende, ik heb de U4 wel uitgespeeld maar de laatste uren waren meer om de game uit te spelen.
   Zoals je zegt aan de grafix, het verhaal, veel spectakel en het puzzelen ligt het niet, ik denk eerder dat het een verzadiging is van de Uncharted verhaal.

 • Dirt-Jan

  Sla deze game over, ben na deel 4 wel
  Klaar met de serie. Niet dat het slecht was maar vind het nu wel leuk geweest

 • Haydrion Rayel

  Heb alle delen van Uncharted inclusief die op de PS Vita en de Kaart games van Uncharted 7 keer gespeeld, dus alle delen 7 keer. Vol goede hoop het ik deze game gepreorderd en om klokslag 00.00 kon ik eindelijk de game starten …. maar deze game heeft niet veel met Uncharted te maken. Het voelt als Lost in the dark.

  Op een gegeven moment ben ik zelfs stukken alleen met Cloe verder gegaan en liet Nadien achter, kan dus blijkbaar ook. Dit deel of meer zij verhaal heeft veel elementen weg van Uncharted 4, het heel simpel springen, klauteren en schieten is heel simpel gemaakt. De game begon veelbelovend wat JJ al zei met een mooie openings scene in India waar helaas niets meer van terug te vinden is.

  Het is Jungle en dat was het, al gauw ben ik het oog verloren in dat het een Uncharted game moet zijn, wat het op dit moment (4 uur verder) nog steeds niet is.

  Wat betreft RoT wat ik veel mensen een betere game zie vinden, wel Tomb Raider is ook niet meer voor wat het geweest is. Ik ben de laatste weken weer met PS3 games bezig zoals Tomb Raider Trilogy wat voor mijn gevoel toch de echte Tomb Raider games zijn, net als Uncharted 2 en 3.

  De games van tegenwoordig zijn meer gefocused op grafische pracht en praal en het aantal FPS dan dat er daadwerkelijk een goede gameplay aan vast zit en een replay value. Ik vind de laatste 2 ascpecten echt belangerijk wil ik een game kopen. Deze Uncharted zal ik niet vaak herhaaldelijk gaan spelen zoals de vorige delen. Voor mij is er niets meer dit jaar dat ik nog zal aanschaffen. Uncharted LL was voor mij dit jaar het laatste.

  Of ik er spijt heb van dit aangekochte deel, ja en nee .. nee omdat het mijn Uncharted collectie compleet maakt en ja .. omdat ik het simpele gedoe beetje zat ben. Na dit deel wordt mijn ps4 afgekoppeld en ga ik weer verder met een hele zooi PS3 games. Ook geen Nioh .. ben daar na 2 volle maanden ff klaar mee, droom er zelfs over.

  Danielle

 • haenkie

  Ik zag em vandaag voor €27 staan in de webshop in de UK en dat is een mooie prijs. Voor €40 laat ik em nog even liggen. Maar ik wacht wel tot hij overal voor rond de €20 verkrijgbaar is, de game ziet er goed uit en ik verwacht niet dat deze gedateerd aan gaat voelen als ik em in 2018 in mijn PS4 schuif.

 • Bartek Kopa

  heb er nu 5 uur in zitten : prachtig !!!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord