Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: Het gevolg van publiek op de E3

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Steven Saunders
15/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor het eerst mag ‘normaal’ publiek in grote getale de E3 bezoeken. Dit mocht vorig jaar natuurlijk ook al, maar dit jaar is dat aantal van 5000 naar 15000 mensen verhoogd. Kaartjes aan de deur waren 250 dollar en 995 dollar voor een pas voor drie dagen. Maar dan had je ook wat…je mag immers de heilige grond van de E3 beursvloer betreden. Of deze grond nog steeds zo heilig is, wordt besproken in deze Premium: Het gevolg van publiek op de E3!

Casual vs. Zakelijk

De vraag is nu of de 15000 ‘gewone’ gamers de identiteit en de kwaliteit van de beurs aantasten. Is het karakter van de E3 echt anders, zien de stands er anders uit? Is het publiek anders? En mixt de gamer wel lekker met de zakelijke bezoekers die er natuurlijk ook nog steeds massaal rondlopen? Natuurlijk zorgt de mix van normaal en zakelijk publiek voor enkele vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die bedrijven maken om exclusieve content te maken rondom de E3. Wanneer ‘normale’ mensen de E3 mogen bezoeken, is de content dan nog wel zo exclusief? Boris liet alles een dag over zich heen komen en deed vervolgens verslag,

Wat vindt Boris ervan?

Midden op de beursvloer praat Kale B. over zijn gevoel, want zo is de man. Terwijl op de achtergrond de mix van gamers, media en zakenlui mooi in beeld loopt, deelt hij zijn ideeën. Vervolgens zullen Steven en JJ vanuit de studio hun verhaaltje doen. Zij hebben immers ook beide kanten van het verhaal meegemaakt. Gamescon met publiek vs E3 zonder. Kortom, de E3 met publiek, hoe voelt het aan?

Check dus snel deze Premium: Het gevolg van publiek op de E3 om te horen wat de ervaren Gamekings vinden van deze ontwikkeling. Natuurlijk zijn we ook benieuwd wat jij ervan vindt. Is normaal publiek toelaten op de E3 een goede of slechte ontwikkeling? Laat het ons weten in de comments!

Loading...
 • Maurice De Lannee

  volgens mij gaat heir iets niet helemaal goed boris blijft hangen in beeld….vanaf 05:17

 • Tijl Van de Velde

  Het item is fucked up vanaf 5 minuten & 18 dierbare seconden.

 • Wax

  op de Tokyo Game Show stond Boris continue te mopperen over hoe het vergane glorie was, maar nu heeft ie het over dat het een goede entertainment transformatie heeft doorgemaakt? Ik snap het niet helemaal. Oh ja en de video is fakt.

 • Jorrit

  Vid werkt niet voor mij.

  • Conservo

   Voor mij ook niet. Misschien is dit Premium+ 😉

 • Padawan1993

  vid start niet

 • Puk Plet

  Hoe dan ook. Door publiek toe te laten leeft de beurs veel meer. Ze zouden er een extra dag of extra openingstijden voor pers bij moeten doen.

 • jeroen

  Alle andere items doen het bij mij maar dit item doet het niet bij mij?

 • PremchandNL

  Bij mij laad de player niet eens, bij dit item.

  • Raja

   Same here

 • Steez977

  this is not the item we’re looking for! ABORT 🙂

 • Nexxje

  Ik ben van mening dat de E3 voor de pers moet blijven. Sowieso de persco’s ( naam zegt het eigenlijk al ) maar ook de beursvloer.
  Er zijn talloze andere events ( oa. gamescom en Pax ) waar de “gewone burger” naar binnen kan. De E3 is een overzicht van wat het gamesjaar gaat brengen ( en previews voor het jaar daarna ). Wat de gamekings hier aanstippen : de ene helft is niet blij met de andere helft : ik denk dat dat ook zo is. Laat de pers / media haar werk doen daar en ons informeren.
  BTW Steven, Ik kan je gezicht zien O.o Jarenlang met baard en nu niet meer. Midlifecrisis ? 😛 Staat je wel goed overigens.

  • Kid MMXV

   De E3 is voor de pers, maar voor uitgevers en Sony/Microsoft is het steeds meer een publieksevenement. Deze partijen bepalen zelf wel wanneer ze met nieuws komen (op eigen evenementen). Dus ja… E3 is een beetje raar geworden.

 • sa_nl

  Nu loopt de video goed.

  Interessant, ben benieuwd waar dit heen gaat, maar misschien moet de E3 ook persdagen gaan invoeren.

 • Jochemboom

  Van wat ik op de beelden zie lijkt die mix super a-relaxt voor pers. Dan kunnen ze inderdaad beter een voorbeeld nemen aan Gamescom. In Nederland lossen veel muziekfestivals (Eurosonic, ADE) het op door het business deel overdag te doen en publiek en pers pas ’s avonds te mixen. Daar heeft pers ’s avonds nog steeds voorrang door middel van een aparte rij.

 • Zrmi

  Jullie vergeten voor het gemak ook even dat elke keer als er iemand van de media/pers voorgelaten wordt bij een rij wachtende gamers (die er vaak al meer als een uur staan), dat ze dan nog eens extra worden opgehouden en er geen eind lijkt te komen aan de wachtrij. Tuurlijk krijg je dan als gamer op de beursvloer een hekel aan die mensen…

 • Steez977

  Denk dat het voor de echte zakenmensen wel meevalt. De zaken-deals worden gedaan in de hotels (lounge, suites en vergaderzalen) rond de convention centre of gewoon all over LA die week. De E3 heeft boven (de beursvleur) een volledig “business gedeelte” waar de normale bezoeker niet zal (mogen) komen. Het zal idd de pers/media zijn die er last van heeft, want die moeten door het volk op de beursvloer zelf. Sommige van de ‘closed door / bovenverdieping’ gedeeltes op een stand zullen misschien kleiner worden zodat ze meer publiek kunnen bedienen. Het alternatief is een kalme maar stervende E3 vrees ik …

 • Roomkaasje

  Zucht hier gaan we weer. Gamergate ging nooit over vrouwen/sexisme in games. Dat hebben een aantal mensen ervan gemaakt die een kans schoon zagen om geld te verdienen en naamsbekendheid te generen. Het ging om de serieus vallende standaard in gamesjournalistiek. Vriendjespolitiek om bepaalde games onevenredig veel representatie te geven of veel te hoge cijfers. Seksuele gunsten die verleend werden voor hogere cijfers en zo door. Op zich allemaal geen probleem zolang het maar vermeld wordt. Dat werd het dus niet en wordt het nog steeds niet (kijk bijvoorbeeld maar eens op deepfreeze.it).
  Ondanks het constante geschreeuw van de vrouwen dat gamergate een georganiseerde aanval was op vrouwen is dat nooit gebeurd. Er is geen enkel bewijs voor. Sterker nog, uit de crashoverridenetwork leaks blijkt dat al die vrouwen die aan het klagen waren over harrasment en discriminatie zelf georganiseerd mensen aanvielen, aanvallen op hun in scene hebben gezet en maar door. Natuurlijk zal er de enkele echte debiel bij hebben gezeten en hun wel allemaal rotzooi hebben gestuurd, maar het is niets wat de media ervan maakte. Want hoe heerlijk is het om die gekke sexistische nerdjes met z’n alle te grazen te nemen?
  Dus doe nou eens echt je research hierover en stop met het zien van gamergate als sexisme tegen vrouwen.

  • Reill

   Het kwalijke vond ik vooral dat de Amerikaanse media vooral aanstuurden op dat Gamergate over seksisme ging. Dat is natuurlijk een stuk makkelijker dan toegeven dat je zo corrupt als de pest bent en dat Gamergate daar over gaat. De shit waar Polygon en Kotaku wel niet mee aankwamen om hun agenda aan te sturen..

   Maar goed, ben sowieso blij dat Gamekings nooit echt iets heeft gedaan met het onderwerp GG.

 • Een premium item van 10 minuten? das niet echt erg premium hoor boys. 🙁

  • robertKNL

   Heeft JJ in een ander item toegelicht: ze poepen er de komende dagen lekker veel videos uit, allemaal kort om het aanbod divers te houden. Een deel daarvan wordt premium (en krijgt een iets uitgebreider onderwerp dan ‘die ene game’), maar er wordt niet veel meer moeite in gestoken. Ben ik persoonlijk wel tevreden mee

   • Veel items! Top. 10 minuten over een interessant onderwerp als deze….. Niet top ! 😛

  • walterg

   Quality over quantity 🙂

 • walterg

  1000 Dollar was de afgelopen jaren ook al de prijs voor een kaartje als je geen Industry professional accreditatie hebt aangevraagd. Dat heeft niets met het toelaten van publiek te maken.

  Sterker nog, de kans is aanwezig dat het publiek daar niet eens voor in aanmerking komt.

  Vorig jaar zou ik met een collega gaan die last minute niet mee kon en zijn credentials waren niet overdraagbaar. Als ik iemand anders mee zou nemen moest die dus de “reguliere prijs” betalen.

  1000 Dollar is sowieso aan de lage kant als je naar de toegangsprijs van Industry conferences kijkt.

  • Erik

   Dat klopt, maar dit is geen conferentie maar een showcase.

   • walterg

    We kunnen discussiëren over de betekenis van het woord “Conference” maar zo noemen ze het zelf in ieder geval 😉

    Ik reageerde voornamelijk omdat in de video de prijs van 1000 dollar in één adem werd genoemd met de toegangsprijs voor consumenten en deze als “smerig” wordt bestempeld.

    Een kaartje voor de E3 kost voor zover ik weet al jaren rond de 1000 dollar, tenzij je “Industry professional” bent en je op tijd registreert.

    Ik heb deze even uit mijn mail gevist met mijn 2014 credentials:

    “Badge Reprints: In the event you lose or forget your badge you will be required to purchase a new badge for the registration fee of $995.”

    In mijn 2016 credentials mail staat ongeveer hetzelfde (zelfde bedrag in ieder geval).

    De 15.000 mensen die een kaartje konden kopen waren voor mij in ieder geval een reden om niet meer te gaan. Niet alleen vanwege de drukte maar ook omdat de beursvloer nog meer in een cocon van marketing gewikkeld zou worden.

 • cartman

  Leuk item! Spijtig dat deze idd zo kort is voor het onderwerp, echter verstaanbaar met de drukke periode van E3.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord