Menu Premium
Loading...

Premium: De Kwestie over de mogelijke teloorgang van First Party Games

19/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gamekings-kijkers hebben gekozen, wij leveren! Vorige week hebben jullie aangegeven dat een nieuwe editie van de kwestie hoog op het collectieve verlanglijstje staat. Wanneer je nog niet op het hoogte was van deze mogelijkheid, check dan voortaan Woensdag Gehaktdag. Deze week is de keuze dus gevallen op een nieuwe editie van De Kwestie. JJ en Boris hebben op de rode Gamekings-bank plaatsgenomen om het te gaan hebben over een opvallend interview met Phil Harrison. De man die bij meerdere grote bedrijven in de gamesindustrie hoge functies heeft bekleed, ziet weinig toekomst in first party games. Voor Boris en JJ is dit voer voor speculatie en discussie. Check nu deze Premium: De Kwestie over de mogelijke teloorgang van First Party Games!

Hebben first party games nog een toekomst?

Boris en JJ gaan in deze nieuwe editie van De Kwestie discussiëren of de teksten van Phil Harrison op waarheid berust zijn. De heren nemen de verkoop van Horizon Zero Dawn als leidraad. Zoals JJ aangeeft, heeft die game een slordige 3,5 miljoen keer verkocht. Bij Gamekings zijn we niet op de hoogte van de totale productiekosten van Horizon Zero Dawn, maar een snelle rekensom laat zien dat het in ieder geval geen gigantische kaskraker is geweest. Dat terwijl deze game geldt als de top van de markt. Zodoende kunnen de negatieve geluiden over de toekomst van de first party-markt verklaard worden. Boris is het grotendeels eens met Harrison. Niettemin is hij van mening dat first party games nog steeds nodig zijn om het platform PlayStation of XBOX te verkopen.

Wat is jullie mening over de uitspraken van Harrison? Hebben jullie nog wel vertrouwen in de toekomst van first party games? En hebben jullie ook zo genoten van Horizon Zero Dawn? Laat je horen in de comments onder deze Premium: De Kwestie over de mogelijke teloorgang van First Party Games!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch