Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over rechtszaak seksisme bij PlayStation & gameindustrie vs Putin

15/03/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wat zouden we toch moeten zonder de Peepshow. De plek waar Boris en JJ alles bespreken wat er aan de hand is in de game-industrie. Heel veel waarschijnlijk, maar dat doet er nu even niet toe. Ook in deze aflevering zul je Bobby Kotick terug gaan zien. Misschien wel de meest besproken man bij de afgelopen Peepshows. Er is opnieuw een mogelijk schandaal opgedoken. Verder praten de twee veteranen over de rechtszaak die negen vrouwen hebben aangespannen tegen PlayStation, het besluit van Nintendo om Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp uit te stellen, de opstelling van de Russische Federatie jegens softwarepiraterij en de zaak tussen Dr. Disrespect en Twitch. Dit alles zie en hoor je in de Peepshow van dinsdag 14 maart.

Gaat PlayStation Activision/Blizzard en Ubisoft achterna?

Vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn er een hoop sancties opgelegd aan de Russische Federatie. Zo is het voor de burgers van dat land erg lastig om momenteel nog aan de games of films te komen. Niemand lijkt momenteel nog maar iets te maken te willen hebben met Rusland. maar hoe gaan de Russen zich dan vermaken? Putin cum suis komen nu met een mogelijke oplossing. Ze willen softwarepiraterij gedeeltelijk legaliseren. Gaat dit de oplossing zijn? Verder hebben JJ en Boris het vandaag over een rechtszaak tegen Sony PlayStation. Negen vrouwelijke (deels voormalige) werknemers van het bedrijf beschuldigen PlayStation van het creëren van een niet vrouwvriendelijke werkomgeving. Hoe gaan ze dit oplossen en wat zegt het over PlayStation zelf? Verder hebben we het over Activision/Blizzard en Bobby Kotick. Drie vrienden van Kotick worden onderzocht in verband met mogelijke handel in voorkennis. Wat is er daar aan de hand?

De geschil tussen Dr. Disrespect en Twitch

In deze editie hebben Boris en JJ het ook over Dr. Disrespect. Hij was ooit één van de populairste Twitch-streamers. Totdat Twitch hem er uit knikkerde. Een juridisch conflict was geboren. maar die schijnt nu achter de rug te zijn. Weten we dan ook eindelijk wat er aan de permaban vooraf ging? Je gaat het allemaal horen in de Peepshow.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch