Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over Xbox als third party publisher & Ubisoft

24/01/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij een nieuwe editie van de Peepshow, dit keer op de woensdag aangezien we gisteren op embargo de review van Like a Dragon: Infinite Wealth wilden plaatsen. Nu, een dag later, is het echter tijd voor een dik half uur zakelijke beslommeringen. Met als overkoepelend thema ‘principes’. Gelukkig voor de kijkers hadden zowel Boris als JJ hun principes meegenomen naar kantoor. Want wat zijn je principes als het gaat om de eigendom van games? Als je fysieke spellen wilt kunnen kopen? Wat zijn je principes als de AI van een monitor in staat is om te voorspellen waar de tegenstander zich op de map bevindt? En wat zijn je principes als games die door minderjarigen worden gespeeld reclame bevat die eigenlijk niet voor hen bedoeld zou moeten zijn? Deze onderwerpen en nieuws over de koers van Xbox zie en hoor je in de Peepshow van woensdag 24 januari 2024.

Gaat Xbox binnenkort full on third party publisher?

Een van de grote vragen die momenteel boven de markt hangt, is of Xbox in de (nabije) toekomst stopt met het produceren van hardware. Waardoor ze zich puur kunnen focussen op het verkopen van games en hun subscriptiemodel Game Pass. Deze vragen worden mede ingegeven door het feit dat de spreekbuizen van Xbox nogal wisselende mededelingen doen. Nergens zeggen ze daadwerkelijk dat ze third party gaan en nergens sluiten ze het ook uit. En dat maakt ruimte voor speculaas. Hoe kijken Boris en JJ tegen de toekomst van Xbox aan? Het  antwoord krijg je in deze video.

Hoe verklaren we succes Hogwarts Legacy?

Voor het eerst in 15 jaar tijd stond er geen Call of Duty of Rockstar game aan kop bij het lijstje van best verkochte games van het jaar. Winnaar was Hogwarts Legacy. Hoe valt dit te verklaren? Welke magische move heeft Warner Bros gemaakt om dit succes af te dwingen? Je hoort het in deze nieuwe editie van de Peepshow.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch