Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over forse ontslagen Twitch en Discord & succes Fortnite

16/01/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij een nieuwe editie van de Peepshow, zoals je van ons gewend bent op de dinsdag. Boris en JJ nemen achter de desk de zakelijke ontwikkelingen in de gamesindustrie met jullie door. Ze doen dat zoals altijd zonder een blad voor de mond te nemen. In deze editie spreken de twee heren vooral over de financiële problemen die ontstaan zijn door de pandemie. In die periode hadden mensen weinig te doen en werden er massaal games gekocht. Met het vele geld wat binnenkwam in het achterhoofd, namen uitgevers massaal nieuw personeel aan. Nu de recessie er echter hard in hakt, moeten al die mensen er helaas weer uit. Zo kreeg het personeelsbestand van Twitch en Discord eerder vorige week een behoorlijke knauw. Dit onderwerp en een aantal andere zie en hoor je in de Peepshow van dinsdag 15 januari 2024.

Twitch en Discord moeten veel personeel ontslaan

Ook Lost Boys Interactive is een bedrijf wat moet bezuinigen en er dus personeel uitwerkt. Nacon baas Benoit Clerc geeft aan dat een deel van het probleem ligt bij het feit dat er momenteel te veel games uitkomen. Waardoor gamers niet genoeg tijd hebben om alles te spelen en dus te kopen. Wat vinden Boris en JJ van deze uitspraak? Heeft de man een punt of is het gewoon een zwaktebod? Het antwoord op deze vraag krijg je in deze editie van de Peepshow.

Fornite heeft meer spelers dan Call of Duty, EA FC24, GTA V/Online & Roblox

En hoe kijken we aan tegen de uitspraak van CD Projekt Red’s Igor Sarzynski dat Cyberpunk 2077 ‘slechts een warming up’ was? De waarheid of verkeerde arrogantie? En hoe kan het dat Fornite meer spelers aan zich weet te binden op de consoles dan Call of Duty, EA FC24, GTA V/Online en Roblox bij elkaar? De twee heren zitten klaar om je het komende half uurtje te vermaken.         

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch