Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over ‘verbreken’ belofte Microsoft & EU verspilt geld aan game

13/12/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ook deze dinsdag is het de tijd voor een nieuwe editie van deĀ Peepshow. Een houvast voor veel Premium Bazen op de dinsdag. En ja, ook nu zit er nieuws bij over de aankoop van Activision/Blizzard door Microsoft. Niet omdat we er nu zo blij van worden. Maar elke week komt er hard nieuws rond deze zaak. Verbazingwekkend nieuws waar de game-wereld niet bepaald beter van wordt. De vuile was wordt echt steeds meer op straat gedonderstraald. Maar er is meer. Zo gaf de EU veel geld uit aan een game waar maar liefst vier mensen op af kwamen. En Gamestop draait niet goed en laat zien voor wat voor fikse uitdagingen de retail momenteel staat als het gaat om de verkoop van games. Dit en meer nieuws ga je zien en horen in de Peepshow van dinsdag 13 december 2022. Druk maar fluks op die Play knop.

Heeft Microsoft nu wel of niet een belofte verbroken?

Dit weekend kwam er nieuws naar buiten dat de FTC, de Amerikaanse toezichthouder op het gebied van consumentenbescherming, de aankoop van Activision/Blizzard wil blokkeren. Ze menen dit te moeten doen omdat Microsoft de belofte over de exclusiviteit van de games van Bethesda heeft verbroken. Maar werd die belofte wel gedaan of baseert de FTC zich hier op ‘fake news’? De antwoorden op deze vragen krijg je in deze video.

Het gaat niet lekker bij Gamestop

De toekomst voor GameStop is hoogst onzeker. Ook in 2022 werd verlies geleden. De gegevens die de winkelketen toonde aan de aandeelhouders bood een interessant kijkje in de wereld van de retail. Het is duidelijk dat de traditionele manieren van spellen verkopen steeds minder werken en dat winkels snel moeten innoveren om te overleven in een snel veranderende markt. Maar kan dat nog? En hoe zouden ze dat willen doen? Dit en meer tref je aan in deze nieuwe editie van de Peepshow.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch