Menu Premium
Loading...

!@#$% over rechtszaak tegen EA, Activision en CD Projekt Red

03/11/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

08Het is weer tijd voor een nieuwe Peepshow. JJ en Boris zitten klaar om los te branden over de zakelijke gang van zaken in de gaming industrie. Want er gebeurde genoeg de afgelopen week, en dat gaat natuurlijk onder het vergrootglas van de twee. In deze editie van de Peepshow bespreken de heren onder andere: Activision wil weer mensen aannemen na het eerdere ontslag van zo’n 800 medewerkers, de aandelen van CD Projekt Red dalen na uitstel en crunch Cyberpunk 2077, EA reageert op uitspraak Kansspelauthoriteit over Ultimate Team, het uitstel van Far Cry 6 en microtransactions in Watch Dogs! Het is tijd voor de Peepshow!

EA moet betalen vanwege Ultimate Team

Onlangs rapporteerden wij in het GK Journaal dat de Kansspelautoriteit heeft bevonden dat Ultimate Team in FIFA gok elementen bevat. En hoewel het in Nederland toegestaan is om op een volwassen leeftijd te gaan gokken, is FIFA natuurlijk niet alleen maar bedoeld voor die volwassenen. Op het hoesje van iedere FIFA game staat dat de game bedoeld is voor 3 jaar en ouder. Oftewel: EA verkoopt hun game met gok elementen aan kinderen, terwijl gokken alleen is toegestaan voor volwassenen. EA heeft ondertussen op de uitspraak gereageerd en kort samengevat: ze gaan in beroep. Wat denken Boris en JJ van deze zaak en wordt EA bang van de boete.

Uitstel zorgt voor dalende aandelen bij CD Projekt Red

Toen er bekend werd gemaakt dat Cyberpunk 2077 wederom werd uitgesteld, waren er veel mensen (begrijpelijk) teleurgesteld. De teleurstelling was zelfs zo groot dat de aandelen van CD Projekt Red daalden met maar liefst zo’n 25%! Zo zat de game per share op 461 zloty, daalde toen naar 331 zloty, en zit momenteel op 335 zloty. Nu kan je jezelf de vraag stellen, is dit omdat mensen zich zorgen maken om de game of zijn dit de emoties die spreken? Want iedereen weet dat de game straks als warme broodjes over de toonbank zal gaan.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch