Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over Ubisoft Benelux, malaise Square & de deals van PlayStation

07/03/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ook tijdens deze week staat er op de dinsdagochtend een verse editie van de Peepshow voor je klaar. De industrie slaapt nooit en dus zagen we ook de afgelopen week een aantal opmerkelijke zakelijke topics voorbijkomen. Topics waar Boris en JJ in deze video op in gaan. Met uitleg, duiding en, want anders is het geen Peepshow, een eigenzinnige mening. Zo vernamen we tot onze spijt dat het kantoor van Ubisoft Benelux mogelijk dicht gaat. Mensen die we al jaren kennen, staan straks opeens op straat. Iets wat je niemand gunt. Waarom is dit? Welke reden heeft het hoofdkantoor om deze ontslagen goed te praten? En wat is er aan de hand met Beyond Good & Evil 2? Waarom loopt er een onderzoek van de arbeidsinspectie naar Ubisoft Montréal? De antwoorden op deze vragen en meer ga je zien en horen in de Peepshow van dinsdag 7 maart 2023.

Waarom moet kantoor Ubisoft Benelux dicht?

Dat het niet lekker loopt bij Square Enix weet iedereen intussen wel. Games als Babylon’s Fall, Marvel’s Avengers en Forspoken flopten en de studio’s die ze voor 300 miljoen verkochten, verwisselden kort daarop voor een veelvoud van dit bedrag van eigenaar. Wat is er aan de hand? Hoe denkt de Square Enix de problemen het hoofd te gaan bieden? En waar zien wij de mogelijkheden?

Heeft Sony zich met het verzet tegen de deal rond Activision/Blizzard in de voet geschoten?

En dan is daar natuurlijk de controverse rond de aankoop van Activision/Blizzard. Elke week gebeurt er wel wat. Het hoofdthema deze week draait om het protest wat Sony had ingediend tegen een subpoena van Microsoft. Die hebben ze (grotendeels) verloren waardoor ze onder meer alle exclusieve deals van de laatste vier jaar moeten tonen. Heeft Sony zich met hun verzet tegen de deal in hun eigen voet geschoten? Click fluks op de Play button en je krijgt het antwoord.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch