Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over boycot Atomic Heart, gevaar Game Pass & hardere lijn Xbox

28/02/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze week staat er op de dinsdagochtend bij Gamekings een lekkere verse editie van de¬†Peepshow¬†voor je klaar. En ja, de controverse rond de aankoop van Activision/Blizzard komt er in voor, maar wel lekker aan het einde en niet al te uitgebreid. Er waren namelijk genoeg andere opmerkelijke zaken om over te praten. Want waarom riep de regering van Ukraine op tot een boycot van de game Atomic Heart? Hoe reageerden Sony, Microsoft en Valve op deze oproep? Hen werd immers gevraagd deze game in de ban te doen. Dan was er de tweet van de baas van developer Moon. Je kent de developer vooral van Ori and the Blind Forest en Ori and the Will of the Whisps. Hij meldde dat de volgende game ‘make or break’ voor de studio ging zijn. Wat vinden Boris en JJ van deze uitspraak? Effect bejag? Emotionele chantage of zit er wat anders achter? De antwoorden op deze vragen ga je zien en horen in de Peepshow van dinsdag 28 februari.

Ukraine roept op tot ban op Atomic Heart

De twee veteranen komen in deze episode van de Peepshow ook ter sprake over het gebruik van de Woke hype binnen de entertainment industrie. Want hoe liep het af met de Roald Dahl kwestie die vorige week besproken is? Wordt woke misbruikt om geld mee te verdienen? We hebben het er over in deze video.

Waar wapperde de directeur van Microsoft mee in Brussel?

En ja, de twee hebben het ook over de kwestie Activision/Blizzard. Het is immers niet alsof er niks aan de hand is. Sommigen zeggen zelfs dat dit een enorme omwenteling binnen de industrie kan gaan zijn. Een mijlpaal waar we het jaren later nog over hebben. Wat is er deze week gebeurd? Zijn we al dichter bij een oplossing? En waar wapperende de directeur van Microsoft opeens mee in Brussel? Alle antwoorden krijg je in deze Peepshow.

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch