Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over toekomst Xbox: Third party of old school doorgaan?

07/02/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een nieuwe editie van de Peepshow. En ja, hij staat op de woensdag, omdat er een grote open wereld game met super heroes erin uitkwam deze week. Voor de rest is alles gewoon bij het oude gebleven. Boris en JJ zitten achter de desk, klaar om de zakelijke kant van de game-industrie met jullie door te nemen. En het belooft een spannende aflevering te gaan worden, want het rommelt flink bij de Xbox-divisie van Microsoft. De geruchten worden steeds sterker dat Xbox aan de vooravond staat van een nieuwe kijk op hun rol in de gamesindustrie. Een rol die voor de Xbox-fans best wel eens hard zou kunnen aankomen. Wat is er aan de hand, wat zijn de geruchten en wat zou er kunnen gaan gebeuren? Dit en een pikant onderzoek over de populariteit van GaaS-games binnen de industrie, komt voorbij in de Peepshow van woensdag 7 februari 2024.

Staat Xbox aan de vooravond van een totale ommezwaai?

Laten we duidelijk zijn. Het gaat nog om geruchten, maar de geruchten zijn wel verdomde sterk. En waar rook is, daar vind je doorgaans ook vuur. Microsoft zou ingegrepen hebben bij Xbox en aansturen op een koers richting third party publisher. Even gechargeerd samengevat: First party games gaan naar PlayStation en Nintendo, mogelijk geen games meer op day one op Game Pass, alles digitaal en geen hardware meer. We gaan in deze editie, met Jasper erbij, even goed aan de speculaas. Wat staat er gebeuren?

Bij het opnemen van deze video was nog niet bekend dat Phil Spencer komende week uitleg gaat geven over de toekomst van Xbox

95% van developers bezig met GaaS-games?

Afgelopen week was daar in eens een onderzoek dat uitwees dat ruim 90% procent van de studio’s bezig is met een GaaS game? Klopt dat getal? Is het echt zo erg gesteld met de innovatie in de industrie? Of moeten we het onderzoek met een korrel zout nemen. Het antwoord krijg je in deze video.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch