Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over ontslagen bij Xbox, ‘armoe’ PlayStation & dis Palworld

30/01/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij een nieuwe editie van de Peepshow op de good old dinsdag. De doorgaans spraakmakende rubriek bij Gamekings. Boris en JJ nemen eens per zeven dagen de zakelijke beslommeringen in de gamesindustrie door. Altijd op zoek naar een geschil, relletje of sappige roddel. Ze presenteren dit nieuws vanuit de losse pols en zonder een blad voor de mond te nemen. Heilige huisjes zijn er immers om omver te worden geschopt. Deze week hebben de twee heren het over de forse ontslagen bij Xbox en Riot Games, de spraakmakende tweet van de community manager van Palworld en de nasleep van de chaos bij de Pokémon tentoonstelling bij het Van Gogh Museum. Al deze content en meer krijg je in de Peepshow van dinsdag 30 januari 2024.

Palworld deelt flinke dis uit aan Xbox in een tweet na ontslaggolf

In een week waarin Microsoft het meest waardevolle bedrijf ter wereld werd en een record winst werd binnen gesleept, vlogen er ook 1900 mensen uit bij Xbox/Activision/Blizzard/Bethesda. Extreem vervelend voor de mensen die hun baan verloren. Had deze ontslaggolf te maken met de huidige situatie in de gamesindustrie of is het gewoon het schrappen van overbodige banen na de overnames? En vinden Boris en JJ de tweet van de community manager van Palworld, die vlak na het bekend maken van de ontslagen werd gepost, onsmakelijk of on point? Plus, is het voortdurend uitgeven van remasters door PlayStation een teken van creatieve armoede?

Valve verdient zich blauw aan de lootboxes

Dat Valve goed geld verdient met Steam en de Steam Deck dat snapt iedereen. Maar dat ze ook 1 miljard dollar per jaar opstrijken aan de verkoop van loot boxes in Counter-Strike: Global Offensive, is minder bekend. Hoe dan? Hoe kunnen boxes met onder andere skins voor wapens zo lucratief zijn? Boris en JJ bespreken het in deze video.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch