Menu Premium
Loading...

!#$%& over vraag of uitstel launch PS5 en Xbox Series X niet beter was

24/11/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is dinsdagochtend en zoals jullie gewend zijn komen wij dus met een gloednieuwe Peepshow. Vorige week is dan ook de tweede Next-Gen console, de PS5, uitgekomen. En zoals we allemaal hebben gezien verliep deze launch ook niet zonder rumoer. JJ heeft daarom besloten een reconstructie te maken van de rommelige launch van de beide consoles. Waarom werd de launch het rommeltje dat het is geworden en had dit allemaal anders gekund?

De PS5 had een rumoerige launch

Hoewel we nu officieel in een nieuwe console generatie zitten, kan het overgrootte deel van de Nederlandse bevolking nog allesbehalve zeggen dat zijde eigenaar is van een PS5 of een Xbox Series X. En die situatie zal ook niet snel veranderen. Na de Xbox beleefde ook de PS5 een stroeve start. Zo was er een fors tekort aan beschikbare exemplaren, en bleken er ook nog eens een aantal hardware problemen te zijn. Omdat we er van uitgaan dat zowel Microsoft als Sony dit niet expres doen, dook JJ in de voorgeschiedenis. Zo zal de Corona pandemie ongetwijfeld een rol hebben gespeeld. Maar we wisten al van de ellende in januari van dit jaar. En in september zeiden zowel Microsoft als Sony dat er niks aan de hand was en de productie gewoon volgens plan liep. Dat bleek niet het geval als we afgaan op de cijfers die we weten los te krijgen. Wat is er dan aan de hand en, veel belangrijker, kan de industrie hier lering uit trekken.

Eindelijke een Cyberpunk 2077 in het wild gespot

Een van de, of misschien zelfs de meeste geanticipeerde game(s) van dit jaar lijkt dan eindelijk uit te komen. Er zijn namelijk een aantal exemplaren van Cyberpunk 2077 in het wild gespot. Wat redelijk opmerkelijk is aangezien de game pas op 10 december gepland staat voor release. En dat is nog wel een paar weekjes wachten. Toch is het een paar mensen gelukt om hun handen te leggen op CD Projekt Red’s nieuwste game. Sterker nog, iemand heeft de game gewoon lekker lopen streamen. Hoewel het natuurlijk niet fijn is voor de developer lijkt de gaming community nu wel opgelucht adem te kunnen halen aangezien dit betekent dat de game voor 99,9% niet meer uitgesteld gaat worden.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch