Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over sourcecode GTA 5 op straat & fikse boete PlayStation

04/01/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij een nieuwe editie van deĀ Peepshow, en wel (eenmalig) op de donderdag. Ook in 2024 gaan we jullie wekelijks verblijden (of boos maken) met de meest populaire rubriek bij Gamekings. Boris en JJ nemen, vers terug van de Kerst-break, de ontwikkelingen in de gamesindustrie met jullie door. Ze doen dat ook in het nieuwe jaar in stijl en zonder een blad voor de mond te nemen. In deze editie spreken de twee heren over de source code van GTA 5 die sinds vorige week gratis door iedereen te downloaden is. Het vrijgeven van de code is een ramp voor Rockstar en geeft tevens een onthutsende blik op de schimmige handel in ‘gestolen’ software. Dit onderwerp en meer zie en hoor je in de Peepshow van donderdag 4 januari 2024.

Iedereen kan vanaf nu GTA 5 gaan modificeren

Het roerige jaar 2023 zet zich voor Rockstar dus voort in 2024. Nu de source code van GTA 5 gratis voor iedereen toegankelijk is, moeten we afwachten wat de mod-community er mee gaat doen. De eerste voorbeelden van nijver thuiswerk zullen ongetwijfeld snel op het internet verschijnen. We zijn benieuwd wat Rockstar hier mee en tegen gaat doen. Dan was daar in Frankrijk de uitspraak van een rechter die Sony PlayStation verplichte tot het betalen van een boette van dik 13 miljoen dollar. Het hoe en waarom van deze boete doen Boris en JJ in deze video uit de doeken.

Bobby Kotick is weg (inclusief een zak geld)

Ook bespreken de twee het vertrek van Activision/Blizzard ceo Bobby Kotick. Sinds 29 december geniet hij van zijn vrije tijd plus een zak met daarin 15 miljoen dollar. En zoals je altijd ziet, als de kat van huis is, dan dansen de muizen op tafel. Na eerst de verplichte en vaak obligate dankwoorden voor Bobby, gaan ontevreden werknemers op social media los over hun tijd onder deze man. Wat vinden de beide heren er van? Je krijgt het antwoord in deze editie van de Peepshow.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch