Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over het goede én slechte gamesjaar 2023 [Eindejaars 2023]

20/12/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is aan het eind van het jaar tijd om terug te kijken op de ontwikkelingen op zakelijk gebied binnen de gamesindustrie. En we overdrijven niet als we stellen dat het ook het afgelopen jaar een behoorlijke wilde rit was. Veel grote zakelijke beslissingen, fiks wat ontslagen en studio’s die hun deuren moesten sluiten. Waar het qua games puur genieten was, hadden veel publishers en developers minder reden tot juichen. Boris en JJ worden in deze speciale Eindejaarseditie van de Peepshow vergezeld door Skate. Gedrieën lopen ze door het jaar 2023 heen. Van het einde aan het Activision/Blizzard proces tot de regen aan ontslagen en het lek rond de GTA 6 trailer. Alles gaat het komende uur voorbij komen. Dit is de wrap up van een jaar lang ‘te keer gaan’ in de Peepshow.

‘Xbox is in 2023 geen stap verder gekomen’

Boris en JJ hebben het in het afgelopen jaar vaak over Xbox en PlayStation gehad. Beide partijen hadden het in hun ogen lastig. Xbox wist nog niet echt een grote sprong te maken met Game Pass en hun troef van dit jaar, Starfield, bleek niet de klapper die iedereen verwacht had. PlayStation verkocht weliswaar een shitload aan PS5’s en games, maar hun winstmarge staat flink onder druk door de oplopende productiekosten. En een echt antwoord om het financieel op de rit te krijgen, zagen de beide heren niet. Is Skate het daarmee eens? Het antwoord krijg je in deze video.

Nintendo doet wat Nintendo altijd doet: presteren

De derde grote speler, Nintendo, was minder het nieuws. Niet omdat het slecht ging. In tegendeel, het ging prima. De Japanners zijn een baken van rust in de onzekere gamesindustrie. Ook dit jaar kwamen ze met een reeks aan top games en haalden ze prima verkoopcijfers. Kunnen ze dat in 2024 doorzetten? Verder wordt gekeken naar de processen van Epic versus Apple en Google, de vele ontslagen bij developers en publishers en of 2024 een beter vooruitzicht biedt voor de business.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch