Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over potentiele aankopen Sony & Ubisoft schoffeert gamers

01/02/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zul je altijd zien. In deze aflevering bespreken de heren het gerucht dat er mogelijk iets gaat gebeuren rond Sony en een aankoop. Een paar uur na de opname is het een feit. De actualiteit haalt je soms keihard in. Wel voorspelden ze dat het iets in de sfeer van games as a service zou zijn. Wat spot on was.

Boris en JJ gaan er samen op de dinsdag tegen aan in de vertrouwde Peepshow. De twee nemen door wat er de afgelopen week is gebeurd in de gamesindustrie. Zo hebben ze het over een potentiële aankoop van een grote publisher door Sony. Als antwoord op de move van Microsoft van vorige week. Gaat er iets gebeuren of is het wishful thinking van speculanten? Daarnaast hebben ze het over, hoe kan het ook anders, NFT’s. Op de redactie is het niet bepaald stil gebleven rond dit fenomeen. Des te meer reden om er af en toe fel over te discussiëren. Dit en meer ga je allemaal zien in de Peepshow van deze week.

Welke publisher of studio gaat Sony kopen?

Na de aankoop van Activision Blizzard, is het afwachten wat het antwoord van Sony gaat zijn. Gaan ze als reactie ook all out en een bod doen op EA of Ubisoft? Of branden ze daar hun vingers niet aan? Kunnen ze zoiets wel betalen? En maakt een aankoop wel sense voor een partij als Sony? Zijn er andere partijen die zo’n move wel zouden willen doen? Boris en JJ volgen de ontwikkelingen op de voet en geven hier hun mening.

Blockverse NFT-project lijkt één grote scam te zijn

De twee hebben het ook over NFT. Want of we het nu leuk vinden of niet, zakelijk gezien is het momenteel echt een ding. En Ubisoft loopt daarin voorop. Een interview met een van hun werknemers over NFT’s viel niet bepaald goed. Daarnaast was er de ellende rond de Minecraft spin-off Blockverse. De NFT’s voor die game waarin binnen een uur uitverkocht. Er was massaal belangstelling voor. Een paar dagen na de launch verdween de game echter opeens van de aardbodem. Inclusief het geld. Was dit pure oplichting of iets anders? Boris en JJ laten horen hoe zij erover denken in de Peepshow. 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch